Aston Martin: “Een ongelofelijk 2023 voor het team”

Fernando Alonso -2023 - Abu Dhabi

Aston Martin blikt na de race in Abu Dhabi terug op een onvergetelijk Formule 1-seizoen. Fernando Alonso eindigde als zevende op het Yas Marina Circuit, waarmee hij de vierde positie in het coureurskampioenschap wist te behalen. Lance Stroll behaalde een punt door als tiende te finishen. Het team bereikt dit seizoen een historisch hoogtepunt door als vijfde te eindigen in het constructeurskampioenschap, het beste resultaat sinds de intrede van het team in de Formule 1.

Dubbele punten finish in Abu Dhabi 

Aston Martin had gehoopt dit weekend McLaren in te halen in het constructeurskampioenschap. Na het kwalificatie resultaat werd duidelijk dat het verslaan van McLaren een uitdaging zou zijn. Ondanks een dubbele punten finish slaagde Aston Martin er niet in om McLaren te verslaan. Lance Stroll merkte op: "Het was geen slechte race, maar er is nog ruimte voor verbetering. Met een zevende en tiende plaats hebben we nog werk te doen voor het volgende seizoen. Het is echter positief dat beide auto's in de punten zijn geëindigd," vertelde hij na de Abu Dhabi-race bij F1.com. Fernando Alonso was vastberaden om punten te scoren voor zowel het  constructeurs als het coureurskampioenschap: "Het was een intens weekend vol gevechten en uitdagingen. Uiteindelijk behaalden we goede resultaten," deelde hij met F1.com. Tijdens een gevecht met Lewis Hamilton werd Alonso beschuldigd van een 'brake test' op de Mercedes door abrupt te remmen voor het remgebied. Hoewel Hamilton zijn beklag deed, greep de wedstrijdleiding niet in, waardoor Alonso zijn positie behield en eindigde op de zevende plaats op het Yas Marina Circuit.

 

 

Beste jaar van Aston Martin in F1 

Ondanks dat het niet lukte de vierde plaats in het constructeurs kampioenschap te behalen. Kijkt Fernando Alonso terug op een ongelooflijk jaar. Hij voegde zich dit seizoen bij het team van Aston Martin en boekte meteen goede resultaten. Hoewel het team gedurende het jaar wat terrein verloor, markeert dit seizoen hun beste prestatie ooit in de Formule 1. “Een ongelofelijk 2023 voor het team: bijna 300 punten, acht podiumplaatsen, het beste seizoen ooit voor Aston Martin. Iedereen heeft hoge verwachtingen voor volgend jaar, maar op dit moment is het tijd om te vieren”, vertelt Alonso bij F1.com.

Met de zevende plaats in Abu Dhabi verzekerde Fernando Alonso zich van de vierde plaats in het coureurskampioenschap. Dit resultaat kwam voor hem onverwachts: “We beschouwen het als een laatste geschenk van dit seizoen. Het voelt fantastisch, dit seizoen voelt voor mij persoonlijk, net zoals het seizoen van 2012, die ik altijd beschouw als het beste van mijn carrière. Voor mij staat 2023 op de tweede plaats. Gezien het niveau dat we dit jaar samen met het team hebben bereikt, het was iets bijzonders. We leverden goede prestaties en om vierde te eindigen in het coureurskampioenschap, dat zegt hoe sterk ons seizoen was. 2023, is een seizoen geweest om niet meer te vergeten”, benadrukt hij.

 

Lees ook: Haas-coureurs over race in Abu Dhabi: We hadden te weinig tempo

Lees ook:  Sainz teleurgesteld na DNF in Abu Dhabi

Lees ook: Alfa Romeo naar eigen zeggen gewoon niet snel genoeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden