Alfa Romeo naar eigen zeggen gewoon niet snel genoeg

Las Vegas Bottas Alfa Romeo 2023 RACE

Het was voor Alfa Romeo een lastig weekend. Na een achttiende en een negentiende plek in de kwalificatie eindigden de coureurs op P17 en P19. De Fin Valtteri Bottas probeerde als een van de weinige coureurs een strategie met maar één pitstop, maar die strategie heeft niet gewerkt. Zhou Guanyu zat in een gevecht met Alexander Albon, maar toen Zhou werd ingehaald kon hij niet bij de Williams blijven. Met dit resultaat zijn er geen punten behaald en eindigt het team negende in het constructeurskampioenschap, waarbij ze alleen Haas achter zich laten.

Bottas: "Vandaag voorbeeld van het hele seizoen"

De Fin Valtteri Bottas kende een tegenvallende race in Abu Dhabi. "Helaas waren we deze race gewoon niet snel genoeg. We hebben verschillende strategieën geprobeerd, ik ging voor 1 stop. Helaas had ik veel last van bandendegradatie, waardoor we niet de benodigde progressie konden maken." Bottas vindt deze race kenmerkend voor andere races. "Helaas is dit hoe het gaat dit seizoen. We hebben niet genoeg snelheid om elke race te strijden voor punten. Het was een lang seizoen, dus ik ben blij om wat tijd buiten de baan te hebben, om weer op te laden." De Fin is nu meer bezig met volgend jaar. "De focus wisselt nu naar 2024: we gaan tijdens de winterstop hard werken om volgend seizoen sterker terug te komen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

 

Zhou: "We weten dat we volgend jaar meer moeten doen"

Zhou Guanyu beleefde net als zijn teamgenoot geen fantastisch weekend. "Niet het beste resultaat om het seizoen mee af sluiten, maar we zijn tenminste de baan op geweest en we hebben alles geprobeerd wat we konden." Ook Zhou weet dat de pace van zijn auto niet geweldig is. "Ik ben niet verrast door onze snelheid vandaag, het gevoel van de auto en de snelheid waren hetzelfde als in de kwalificatie: we hebben in deze omstandigheden gewoon niet genoeg snelheid." Zhou reflecteert op zijn seizoen: "Het is het einde van een lang en moeilijk seizoen. We eindigen het seizoen met mooie herinneringen, maar ook zeker met de kennis dat we volgend jaar meer moeten doen."

 

Lees ook: Sargeant: "Mijn taak was om Ricciardo tegen te houden"

Lees ook: Pérez na ontvangen penalty: "Het is frustrerend"

Lees ook: Verstappen wint laatste race van het seizoen in Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden