Logan Sargeant: "Mijn taak was om Ricciardo tegen te houden"

williams 2023 suzuka zaterdag

Beide Williams-coureurs zijn buiten de punten gevallen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Hun doel van deze laatste race was om P7 te blijven in het constructeurskampioenschap en dat is hen gelukt. Nu kijken ze vol verwachting uit naar volgend jaar. 

Lastige race in Abu Dhabi

Het was een lastige race volgens beide coureurs. De snelheid op de medium banden was ver te zoeken waardoor ze geen plekken goed konden maken in het eerste deel van de wedstrijd. "Ik had een slechte start en ik had het lastig met de medium banden. Als ik een goede eerste stint had gehad, dan had ik misschien wel punten kunnen halen", aldus Albon na afloop bij F1.com. Nadat zowel Sargeant als Albon gewisseld waren naar de harde banden, kwam de snelheid terug en konden ze anderen gaan inhalen. "We hebben onze strategie niet gemaximaliseerd omdat ik Ricciardo zo lang mogelijk achter mij moest houden, dat was het doel", aldus Sargeant. Volgens Albon was het meest belangrijk dat Tsunoda niet meer punten had gehaald, waardoor hun P7 konden blijven in het kampioenschap. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Sargeant: "Er waren moeilijke tijden, maar ook zeker goede tijden"

Dit seizoen was het rookie-seizoen voor Logan Sargeant. Het was een lastig seizoen voor hem, maar hij wist toch één punt tijdens de Grand Prix van Amerika te scoren. "Mijn race snelheid wordt steeds beter, maar ook mijn kwalificatiesnelheid komt steeds beter bij elkaar. Mijn doel voor volgend jaar is om constanter te worden en elk weekend sterk te zijn." Daarnaast geeft hij aan dat hij trots is op zichzelf dat hij nooit heeft opgegeven, ondanks de vele moeilijke momenten. 

Enthousiasme voor volgend seizoen

Het team van Williams is enthousiast over de auto waar ze volgend jaar mee aan de start zullen komen. Het eerste simulatiewerk zit erop en de resultaten zijn veel belovend. "Ik ben heel erg enthousiast over volgend jaar. We hebben al veel tijd gespendeerd op de simulator en het zier het goed uit. Ook in de windtunnel ziet het er snel uit!", aldus Albon. 

Lees ook: Théo Pourchaire kroont zichzelf tot Formule 2 kampioen van 2023

Lees ook: Verstappen wint laatste race van het seizoen: geweldig seizoen

Lees ook: Pérez na ontvangen penalty: Het is frustrerend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden