Pérez na ontvangen penalty: Het is frustrerend

door Shakyra van den Heuvel
Perez Singapore 2023

Sergio Pérez is gefrustreerd na afloop van de race. Hij heeft een vijf-seconden penalty ontvangen door het contact tussen Norris en Pérez. Hierdoor komt hij net niet op het podium en eindigt hij op de vierde plaats. Zijn tweede plaats in het kampioenschap had hij vorige week al veiliggesteld. 

Sergio Pérez: "Het was gewoon een race-incident"

Na een tegenvallende kwalificatie op zaterdag in Abu Dhabi, mocht hij op zondag vertrekken vanaf P9. Hierdoor had hij een aantal plekken goed te maken om op het podium te kunnen eindigen. Door een goede start en een eerste goede stint op zijn medium banden, had hij een goede uitgangspositie voor zijn pitstop. Na gewisseld te hebben naar de harde banden, lag hij halverwege de race op P2. Na een boordradio van Verstappen die aangaf dat zijn teamgenoot eerder naar binnen moest, heeft hij voor de tweede keer gewisseld naar de harde band. Richting het einde van de race was hij opnieuw bezig met een inhaalrace. Eenmaal aangekomen bij Norris, bleek dit lastiger dan gedacht voor de Mexicaan. Bij zijn eerste poging raken ze elkaar omdat Norris zijn ideale lijn behoudde en Pérez zijn auto blokkeerde. Uiteindelijk heeft Pérez hier een vijf-seconden penalty aan overgehouden, waardoor hij net buiten het podium eindigde. "Je moet onthouden dat wanneer je iemand wil inhalen, je later remt dan eigenlijk mogelijk is. Naar mijn mening was het gewoon een race-incident", aldus Pérez tegenover F1.com. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Op naar het volgende seizoen

Aangezien de Grand Prix van Abu Dhabi de laatste race van het seizoen is, kijken de coureurs alvast vooruit naar het volgende seizoen. "We hebben dit jaar veel geleerd, ook van de negatieve dingen. Daarnaast zijn we als team dit jaar ook goed ontwikkeld zodat we volgend jaar beter kunnen zijn." Als hem gevraagd wordt welke dingen er volgens Pérez beter kunnen, geeft hij aan dat er vooral gekeken moet worden naar de set-up. Deze moet volgens hem beter worden afgesteld tijdens raceweekenden. 

Lees ook: Théo Pourchaire kroont zichzelf tot Formule 2 kampioen van 2023

Lees ook: Verstappen wint laatste race van het seizoen: geweldig seizoen

Lees ook: Gemengde resultaten voor Alpha Tauri na kwalificatie in Abu Dhabi

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden