McLaren-coureurs: We waren minder sterk dan gehoopt

Lando Norris 2023 Abu Dhabi

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri zijn redelijk tevreden over hun race op het Yas Marina Circuit, maar misten pace om mee te kunnen vechten voor een podium. Lando Norris finishte de Grand Prix van Abu Dhabi als vijfde met teamgenoot Oscar Piastri direct achter hem op P6. Het team van McLaren finisht uiteindelijk op P4 in het constructeurskampioenschap. 

Oscar Piastri is blij dat hij de laatste race van zijn eerste F1-seizoen op een goede manier af heeft kunnen sluiten, zo laat hij weten aan F1.com. ''In de race waren we niet zo sterk als ik had gehoopt. Ik had het moeilijk in de eerste twee stints, maar de laatste stint leek gelukkig veel sterker. Er is nog genoeg om aan te werken. Het was fijn om een goed en netjes weekend te hebben met een goede kwalificatie en een race zonder een crash of andere dingen. Het is fijn om het jaar sterk af te sluiten door een goede en nette race te hebben.''

Oscar Piastri: 'Veel momenten waar ik trots op ben'

Het einde van het seizoen betekent dat het rookieseizoen van Oscar Piastri erop zit. De Australiër is tevreden over zijn eerste seizoen in de Formule 1 en heeft genoeg momenten om trots op te zijn. ''Ik ben over het algemeen heel tevreden, er zijn zeker nog dingen waar ik aan kan werken. Maar er zijn veel hoogtepunten geweest, veel momenten om trots op te zijn. Twee podiumplekken en een sprintoverwinning in mijn eerste seizoen zijn trotse momenten voor mij. Het is een eer om deze momenten in mijn eerste seizoen al beleefd te hebben. Hopelijk kunnen we er volgend jaar meer een gewoonte van maken,'' vertelt Piastri aan F1.com.

Lando Norris: 'Ik heb gedaan wat ik kon'

Lando Norris is niet helemaal tevreden over zijn raceresultaat, zo laat de Brit weten aan F1.com. ''De pace was vandaag niet zo goed als we hadden gehoopt. We misten ongeveer een tiende aan pace in elk rondje om tegen Mercedes en Ferrari te kunnen vechten. Ik heb gedaan wat ik kon, we hebben ons best gedaan. Door de pitstop raakte ik mijn positie kwijt aan Russell. Het team heeft dit jaar heel goed werk geleverd met de pitstops, dus één langzame pitstop kan een keer gebeuren. Het is niet de race waar we het seizoen graag mee hadden willen eindigen, maar de afgelopen zeven of acht races hadden we wel een heel goed tempo en daar neemt dit weekend niets vanaf.''

McLaren op P4 in constructeurskampioenschap

McLaren finisht uiteindelijk op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, met een voorsprong van 22 punten op Aston Martin. Volgens Lando Norris is dat een belangrijke overwinning voor het team. ''Het is belangrijk voor het moreel en de motivatie van het team om te weten dat we een team hebben verslagen waar we begin dit jaar ver achter stonden. Het laat zien dat het harde werken zijn vruchten heeft afgeworpen. We hebben een van de grootste stappen ooit gezet, maar we willen nog veel meer. Er zitten leuke tijden aan te komen,'' vertelt de Brit tegen F1.com.

Lees ook: Haas-coureurs over race in Abu Dhabi: We hadden te weinig tempo

Lees ook: Logan Sargeant: Mijn taak was om Ricciardo tegen te houden

Lees ook: Een frustrerende middag voor Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden