Sainz teleurgesteld na DNF in Abu Dhabi

Carlos-Sainz-Abu-Dhabi-2023-DNF-Zondag

Carlos Sainz startte de race in Abu Dhabi van de zestiende startpostite, na een teleurstellende kwalificatie. Een crash tijdens de tweede vrije training op het Yas Marina Circuit had effect op het verdere verloop van zijn weekend. Een foute bandenstrategie zorgde ervoor dat  de Spanjaard geen punten kon scoren in de race. Het team koos ervoor zijn Ferarri uit de race te halen. Sainz finishte hierdoor de seizoensafsluitende race in Abu Dhabi niet. 

Geen punten door verkeerde bandenstrategie

Carlos Sainz begon de race in Abu Dhabi vanaf de zestiende startpositie. Ferrari koos voor een start op de harde band om de raceafstand te maximaliseren. Tijdens de eerste pitstop kozen ze opnieuw voor de harde banden. Dit maakt het voor Sainz onmogelijk om nog binnen de punten te finishen. “Ik was vooral verrast door de eerste stint. We zaten vast op de harde band achter al onze concurrenten en gleden veel. Dit jaar, telkens als we zijn gestart op een hardere compound, heeft dat nooit voor ons gewerkt. Het lijkt erop dat we nooit de vooruitgang boeken die we verwachten vanaf dat punt,” verklaarde Sainz in zijn gesprek met F1.com. In de voorlaatste ronde op het Yas Marina Circuit keerde Sainz terug naar de pitstraat om zijn verplichte bandenwissel uit te voeren, en te wisselen naar de zachte band. Het team besloot Sainz niet terug te laten keren naar de baan, aangezien hij al buiten de punten was gevallen. Sainz keerde in de voorlaatste ronde terug naar de pitstraat voor verplichte bandenwissels naar de zachte compound. Ferrari koos ervoor  zijn auto uit de race halen, wat resulteerde in een DNF voor Sainz in de seizoensafsluiter van Abu Dhabi. Ferrari eindigde mede hierdoor als derde in het constructeurskampioenschap.

 

 

Seizoen van teleurstellingen en hoogtepunten

Carlos Sainz blikt terug op een seizoen met gemengde gevoelens na een reeks teleurstellende races. Hij bekroonde het seizoen met zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Singapore. Als enige niet Red Bull coureur dit seizoen.  Toch waren de recente races een uitdaging voor de coureur. “ Eerlijk gezegd zijn de laatste paar races behoorlijk teleurstellend geweest. Het lijkt alsof ons seizoen om een of andere reden eindigde met dat incident in Las Vegas. Sindsdien zijn we er niet in geslaagd om ons te herstellen. Zowel het tempo als de resultaten, en zelfs het geluk, waren een strijd in deze laatste paar races. Nu moeten we analyseren wat we beter hadden kunnen doen en waarom deze dingen gebeurden,  " deelde Sainz mee aan F1.com. “Tegelijkertijd was dit een seizoen met zeer grote hoogtepunten, hele goede momenten. Zodra de teleurstelling van deze laatste paar races verdwijnt, zullen we in staat zijn om op een meer positieve noot terug te kijken,” benadrukt hij. Sainz sluit het seizoen af met een zevende plaats. Slecht zeven punten achter teamgenoot Charles Leclerc. 

 

Lees ook: Alfa Romeo naar eigen zeggen gewoon niet snel genoeg

Lees ook: Logan Sargeant: "Mijn taak was om Ricciardo tegen te houden"

Lees ook: Een frustrerende middag voor Alpine

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden