Carlos Sainz na tweede overwinning: Ik had alles onder controle

Carlos Sainz overwinning Singapore 2023

Carlos Sainz heeft de Grand Prix van Singapore gewonnen. Dit is de tweede overwinning van zijn carrière. Hij heeft hard moeten strijden voor de winst, Norris, Russell en Hamilton vormde nog een bedreiging aan het einde. 

Carlos Sainz heeft zijn tweede overwinning geboekt tijdens de Grand Prix van Singapore. De Spanjaard heeft hard moeten rijden voor de overwinning, maar reed het ook heel tactisch. Zo liet hij Lando Norris tot in zijn DRS komen om zo George Russell en Lewis Hamilton af te houden. Het is al meer dan een jaar geleden dat Ferrari een grand prix wist te winnen. 

Perfect weekend

De start van het seizoen verliep stroef voor het team van Ferrari, maar dat lijkt omgekeerd te worden. Sinds de zomerstop is Carlos Sainz in bloedvorm en is hongerig naar meer. "Een geweldig gevoel en een geweldig weekend. Het was een lastig begin van het seizoen, maar we hebben het helemaal omgekeerd", aldus Sainz. Ferrari heeft vaak last van een hoge bandendegradatie, dus was het voor Sainz zaak om zijn banden goed onder controle te houden. Dat is hem ook gelukt, al werd het lastiger richting het einde. "Het was een perfect weekend. Het ging allemaal om het managen van de banden en het halen van de target laps. Door de safety car moesten we eerder naar binnen. Leclerc heeft ons daar goed bij geholpen door een goed gat te slaan."

Controle

Tegen het einde van de race vormden Lando Norris, George Russell en Lewis Hamilton een bedreiging. Hij speelde het spelletje goed mee en door Norris in zijn DRS te laten zorgde hij voor een buffer. Andersom hielp hij Norris hiermee ook. "Het was erg lastig tot het einde en hielpen Lando [Norris] zelfs met de DRS. Het voelde alsof ik alles onder controle had, de hele race lang. Ik had de ruimte om te doen wat ik wilde doen. Al had ik geen ruimte voor fouten."

Lees ook: Lando Norris pleit voor aanpassing op circuit Singapore na crash Lance Stroll

Lees ook: Stroll rijdt de Grand Prix van Singapore niet na crash in kwalificatie

Lees ook: Drama voor Red Bull, beide coureurs halen Q3 niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden