Lando Norris pleit voor aanpassing op circuit Singapore na crash Lance Stroll

LandoNorrisannouncement

Lando Norris pleit voor een verandering op het Marina Bay Street Circuit na de harde crash van Lance Stroll in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De McLaren-coureur hoopt dat er voor volgend jaar gekeken kan worden naar een aanpassing van de kerbstone in de laatste bocht om crashes zoals die van Stroll in de toekomst te voorkomen.

Lance Stroll reed in Q1 over een kerbstone in de laatste bocht en klapte op de tecpro barriers, waarna zijn gehavende auto terug de baan op rolde. McLaren-coureur Lando Norris reed vlak achter hem en moest flink in de remmen om de brokstukken te ontwijken.  De kerbstone waar Stroll overheen reed is berucht bij alle coureurs, vertelt Norris tegen Motorsport.com. ''Ik weet niet of ze voor volgend jaar een aanpassing kunnen doen aan het circuit, maar ik denk dat iedereen een beetje bang is om vol over die kerbstone heen te gaan. Er zijn al een aantal voorbeelden geweest waarbij je, zodra je over die kerbstone heen gaat, bijna je gaspedaal moet loslaten en je ronde moet afbreken. Als je het probeert en er volledig voor gaat, eindig je uiteindelijk zoals Stroll. Vanuit een veiligheidsoogpunt denk ik niet dat dit de beste exit kerb is. Ik denk niet dat het voldoet aan de norm, maar dat is iets voor volgend jaar. Het belangrijkste is dat Stroll in orde is. Het was een grote crash, en het was een goed teken dat hij zo snel uit de auto kon komen.’’

'Het werkte niet'

Door de zware crash heeft Lance Stroll samen met het team van Aston Martin besloten om niet mee te doen met de race in Singapore. Stroll haalde tijdens de kwalificatie alles uit de kast om door te kunnen naar Q2, maar moest na de crash genoegen nemen met de P20. ''We hadden een hele slechte out lap vanwege verkeer. Er zat geen temperatuur in de banden en er was geen grip gedurende de hele sessie. Ik zag dat we eruit zouden liggen in Q1 en probeerde in de laatste bocht tijd te winnen, maar dat werkte niet," vertelde hij na de crash aan F1.com.

Lees ook: BREAKING: Stroll rijdt de Grand Prix van Singapore niet na crash in kwalificatie

Lees ook: Drama voor Red Bull, beide coureurs halen Q3 niet

Lees ook: Wisselende resultaten voor McLaren na kwalificatie in Singapore

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden