Wisselende resultaten voor McLaren na kwalificatie in Singapore

lando norris vrijdag 2023 singapore

De kwalificatie in Singapore leverde wisselende resultaten op voor het team van McLaren. Lando Norris is tevreden met P4 en optimistisch over de kansen van McLaren. Oscar Piastri kwam niet verder dan Q2 en moest zijn snelste ronde vroegtijdig afbreken door een crash van Lance Stroll.

Lando Norris start de race morgen als vierde en is tevreden met het resultaat, zo laat hij weten aan F1.com. ''Om slechts twee tiende van pole position af te zitten is een heel goed resultaat voor ons. Ik ben blij. Het was lastig en echt heel close. Het is geen makkelijk circuit om tot het uiterste te gaan en tijd te winnen. Ik ben blij met P4, we zitten waarschijnlijk zelfs iets dichter bij de top dan we dachten. Het was een verrassing om voor beide Mercedessen en Red Bulls te eindigen. We hadden een goede dag, maar het belangrijkste is om dit resultaat morgen om te zetten in punten. Inhalen op deze baan is lastig en Ferrari en Mercedes zijn sterk dit weekend. We hebben de snelheid om mee te doen in het gevecht en onze posities te behouden, dus dat is het plan.’’

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

'Het gaat moeilijk worden'

Teamgenoot Oscar Piastri kwam niet verder dan Q1 en start de race morgen vanaf de zeventiende plaats. Voor de Australiër was het geen ideale eerste kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit. In de slotfase van Q1 moest hij zijn snelle ronde afbreken in de laatste bocht om niet tegen de gecrashte Lance Stroll aan te rijden. Piastri blijft realistisch en schat zijn kans op punten laag in. ''Ik ben blij dat het goed gaat met Stroll, maar het is jammer dat het vlak voor mij gebeurde in plaats van vlak achter mij. De ronde die ik op dat moment reed was snel genoeg om door te gaan naar Q2. Het gaat morgen heel moeilijk worden. Ik reed een paar ronden achter Sargeant in VT2 op vrijdag en ik kon hem niet inhalen zonder dat de banden oververhit raakten, terwijl ik denk dat we dit weekend sneller zijn dan Williams. Ik denk dat we niet veel kans maken, maar dat betekent niet dat we het niet zullen proberen’’, aldus Piastri tegen F1.com.

Lees ook: Alpine-coureurs over het algemeen tevreden na de kwalificatie

Lees ook: Alonso na kwalificatie: “We moeten onze kansen maximaliseren”

Lees ook: Alpha Tauri-coureurs bescheiden na kwalificatie: We hebben het niet gemaximaliseerd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden