Alpine-coureurs over het algemeen tevreden na de kwalificatie

Esteban Ocon Alpine Grand Prix van Spanje

Beide Alpine-coureurs zijn over het algemeen tevreden met de kwalificatie die zij vanmiddag hebben gereden in Singapore. Ocon mag op zondag starten vanaf P8 en Gasly vanaf P12. Ze zijn tevreden met de meegebrachte updates die ervoor zorgen dat ze binnen de top 10 kunnen rijden op een stratencircuit.

Na afloop van de kwalificatie in Singapore was Ocon tevreden met zijn resultaat. "Ik heb alles gegeven tijdens deze kwalificatie. We hebben het maximale uit de auto gehaald, ook met de updates die we hebben meegenomen", aldus Ocon bij F1.com. Ook gaf hij aan het hele veld dicht bij elkaar is gekomen gedurende het weekend, dit maakt het allemaal wat spannender. Wat vooral goed ging volgens Ocon was het opzoeken van de grenzen en alles geven op het moment dat het nodig is. Morgen mag hij starten vanaf P8, voor beide Red Bulls. "Het is interessant om te zien wat er is gebeurd met Red Bull, maar morgen zijn er pas punten te verdienen".

 

Gasly:"We hebben te veel dingen geprobeerd"

Gasly gaf na afloop aan dat ze heel veel dingen, misschien wel té veel, hebben geprobeerd op de auto. "We hebben misschien wat dingen laten liggen, maar overall hebben we een goed resultaat neergezet. Het is zeker een stap vooruit", aldus Gasly tegenover F1.com. Het hele weekend leek Alpine het wat lastig te hebben om de juiste balans te vinden en de topsnelheid zoals hun concurrenten. Over het algemeen waren beide coureurs tevreden, maar er zijn nog zeker grote stappen te maken naar de voorkant van het veld. 

 

Lees ook: Zhou na kwalificatie: "Ik had meer verwacht van onze update"

Lees ook: Haas coureurs kwalificeren binnen de top tien

Lees ook: Sainz domineert kwalificatie Singapore: We mikken op de overwinning

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden