Sainz domineert kwalificatie Singapore: We mikken op de overwinning

230006-singapore-gp-fp-report_961d86c6-6f27-45ad-82ef-83b7a33dd2c6

Tijdens een enerverende kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore bewijst Carlos Sainz nogmaals dat hij in bloedvorm is. Net als in Monza twee weken terug, is het ook op het Marina Bay Street Circuit een pole-position voor de Ferrari-coureur. 

Sainz was de enige coureur die aan het einde van Q3 een tijd onder de 1.31 seconden wist te rijden, waardoor hij zijn teamgenoot Leclerc voorbleef op de derde plaats. George Russell plaatste zich tussen de beide Ferrari's in de Mercedes, en het trio eindigde binnen een verschil van slechts 0.079 seconden van elkaar.

"Ik voelde me heel zelfverzekerd gedurende de hele sessies en kreeg het voor elkaar in Q3," concludeert Sainz na afloop. "Ik concentreerde me gewoon op het vermijden van fouten tijdens die ronde. Het netjes houden in Singapore loont meestal."

"We hadden een zeer goede auto op bepaalde circuits en omstandigheden. Op deze korte bochten met snelle richtingswisselingen lijkt onze auto dit weekend erg goed te zijn."

Horror voor Red Bull

Singapore pakte minder uit voor Lance Stroll. In Q1 verliest hij bij het uitkomen van de laatste bocht de controle over zijn Aston Martin en belandt met schrikbarende snelheid in de muur.

Maar de grootste verrassing kwam van het team van Red Bull. Beide auto's misten snelheid en kwamen tekort voor Q3. Verstappen is bovendien onderwerp van drie onderzoeken door de stewards na de sessies, voor hinder in de pitstraat en voor het in de weg zitten van Sargeant én Tsunoda.

Singapore ligt Ferrari

Dit opent de deur voor Ferrari op zondag, hoewel ze nog steeds moeten omgaan met een gebrek aan racepace. "We weten dat onze zwakte meestal ligt in de race en waar we de prijs voor betalen," gaat Sainz verder. "Maar ik denk dat ons team de afgelopen paar weekends geweldig werk heeft geleverd om het pakket en de auto te begrijpen. We hebben zeker enige vooruitgang geboekt, rekening houdend met het feit dat dit circuit altijd goed bij Ferrari past."

"Normaal gesproken is Mercedes op racedag iets sneller dan wij. Ze hanteren een andere bandenstrategie waar we op moeten letten. Maar als ik me richt op mijn eigen race en een goede eerste stint en een stint op harde banden kan neerzetten, kunnen we mikken op de overwinning."

Lees ook: Liveblog: kwalificatie Grand Prix van Singapore

Lees ook: Koning van de Race: Er zit een Ferrari tussen

Lees ook: Helmut Marko gewaarschuwd door de FIA na uitspraken over Sergio Pérez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden