Haas coureurs kwalificeren binnen de top tien

HAAS_Singapore_Zaterdag_2023

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore wist het team van Haas beide auto's in de top 10 te krijgen. Kevin Magnussen start de race vanaf de zesde plaats, terwijl Nico Hülkenberg zijn positie inneemt op de negende plaats. Voor het team is dit de eerste keer dat beide coureurs zich binnen de top tien hebben gekwalificeerd sinds de Grand Prix van Oostenrijk in 2022.

Het Haas-team staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap. Na enkele teleurstellende prestaties lijkt het in Singapore beter te gaan. "De auto is sterker op dit circuit. We hebben geluk. Ik denk dat de eigenschappen van de bochten goed bij de auto passen die we momenteel hebben," verklaarde Magnussen. Beide coureurs wisten snelle rondes neer te zetten, maar Magnussen verwacht een moeilijke race. "Ondanks de beperkte inhaalmogelijkheden op dit circuit zal ik mijn positie niet opgeven. We zullen zien hoe het morgen gaat. Ik maak het niemand gemakkelijk," benadrukte de Deen in zijn gesprek met F1.com.

 

 

Geluk dankzij omstandigheden

Hoewel de uitslag voor Haas geweldig is, blijft Hülkenberg realistisch naar de kwalificatie-uitslag kijken. "Voor het team is het geweldig: beide auto's in Q3, dat hadden we niet verwacht. Het is niet normaal dat twee Red Bulls in Q2 worden uitgeschakeld; dat zijn gewoon de omstandigheden. We zullen zien wat we morgen kunnen doen," vertelde hij bij F1.com. Haas was vanmiddag een van de teams die profiteerde van het slechte presteren van het Red Bull Racing-team.

 

Lees ook: Sainz domineert kwalificatie Singapore: We mikken op de overwinning

Lees ook: George Russell blij met plaats op eerste rij en strategisch voordeel

Lees ook: Carlos Sainz pakt verrassend pole position op Singapore

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden