George Russell blij met plaats op eerste rij en strategisch voordeel

door Tim Koenders
George Russell donderdag Australië 2023

George Russell kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van Singapore. Hij is erg blij met het resultaat, zeker aangezien hij een strategisch voordeel heeft voor de race.

Doordat de coureurs van Red Bull Racing er al uitlagen in het tweede deel van de kwalificatie lagen er ineens kansen voor andere coureurs. George Russell was één van de coureurs die kon profiteren. De Brit mag de Grand Prix van Singapore als tweede aanvangen, vanaf de eerste startrij. Hiermee heeft hij ook een voorsprong gepakt in het onderlinge kwalificatieduel met Lewis Hamilton. Na de Grand Prix van Italië stonden de teamgenoten namelijk gelijk. Zelf is de Mercedes-coureur uiteraard erg tevreden met het resultaat.

Strategie

“Het was een uitdagende sessie. Je moest het hoofd echt koel houden. Ik heb het hele weekend al erg veel vertrouwen in de auto. Het team heeft het ook erg goed gedaan met de strategie, we hebben namelijk een andere strategie dan de rest.” Dat liet Russell weten aan Formula 1. “Wij hebben morgen een extra setje medium banden. We staan op de eerste rij en hebben een strategisch voordeel, het is heel mooi om er zo voor te staan. De degradatie van de banden zag er op vrijdag heel slecht uit. Het zal een één of twee stopper worden. Met onze medium banden maken we het Ferrari lastig.”

Lees ook: Helmut Marko gewaarschuwd door de FIA na uitspraken over Sergio Pérez

Lees ook: Grote uitdaging voor Red Bull in Singapore: We zijn veel slechter dan verwacht

Lees ook: BREAKING: Guanyu Zhou tekent bij voor 2024

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden