Guanyu Zhou tekent bij voor 2024

Guanyu Zhou VT3 Monza 2023

Guanyu zhou tekent bij voor het seizoen van 2024. De Alfa Romeo coureur verlengt zijn contract met één jaar. Hierdoor blijft de line-up, momenteel bestaande uit Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, ongewijzigd. 

Guanyu Zhou heeft zijn contract bij Alfa Romeo verlengt. De Chinese coureur rijdt ook in 2024 voor de Italiaanse renstal. De line-up bestaat momenteel uit Valtteri Bottas en Guanyu Zhou en dat zal in 2024 dus ongewijzigd blijven. De geruchten gingen dat eventueel Theo Pourchaire in de Alfa Romeo zou rijden, maar die blijft ook in 2024 reservecoureur voor het team. 

Contractverlenging

Dat Zhou zijn contract heeft verlengt komt niet geheel onverwachts. Toch gingen er onlangs ook geruchten dat Theo Pourchaire zijn stoeltje over zou nemen. De Alfa Romeo coureur is desondanks blij dat hij weer voor het team mag rijden. Ook is hij trots om onderdeel te zijn van de Italiaanse renstal. "Weer tekenen bij het team geeft een goed gevoel. Ik ben trots om onderdeel te zijn van Alfa Romeo F1 Team Stake en ben dankbaar voor hun vertrouwen in mij", aldus Zhou. 

Zhou vormt sinds 2022 een duo met Valtteri Bottas, dat zal in 2024 dus weer het geval zijn. Hij is goed bevriend met zijn teamgenoot en is dan ook blij om met hem en het team samen te kunnen blijven werken. "Mijn relatie is erg sterk met Valtteri [Bottas], we werken nauw samen met elkaar en met het team om stappen naar voren te zetten."

China

De Chinese coureur praat al heel lang over zijn droom: de Grand Prix van China rijden. Na jaren afwezigheid staat het circuit weer op de kalender voor 2024 en dus lijkt zijn droom in vervulling te gaan. Zelf kijkt hij er erg naar uit om voor zijn thuispubliek te mogen rijden. "Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik eindelijk met het team voor mijn thuispubliek in China mag racen. Het wordt een fantastisch moment en ik ben trots dat ik het eindelijk mag delen met iedereen die mij gesteund heeft."

Lees ook: Koning van de Race: Er zit een Ferrari tussen

Lees ook: McLaren met nieuwe livery richting Singapore en Japan

Lees ook: Corné Klijn in F1 aan Tafel: Uitspraken Liberty Media kloppen niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden