Zhou na kwalificatie: Ik had meer verwacht van onze update

Alfa Romeo Singapore 2022

Zowel Zhou als Bottas van Alfa Romeo zijn teleurgesteld met hun kwalificatie. Met een 16e plek voor Bottas en een 19e plek voor Zhou hadden ze meer verwacht, zeker door de vloerupdate die zij hadden meegebracht naar Singapore. 

Na afloop gaf Zhou bij F1.com toe dat hij meer had verwacht van de vloerupdate. "Het hele weekend was tricky. Ik kon geen goede en constistente ronde voor elkaar krijgen, altijd aan het struggelen met lock-ups". Door deze mindere kwalificatie van Zhou zal hij moeten starten vanaf P19, de laatste startrij. De Alfa Romeo-coureur verklaart de mindere vorm van de auto. Hij geeft aan dat de auto het altijd lastiger heeft op stratencircuits, lastiger dan op een normaal circuit. "Ik denk niet dat onze pace genoeg is voor de top 10, maar we kunnen in ieder geval het gevecht aan gaan met de teams om ons heen", aldus Zhou bij F1.com. 

 

Bottas:"Morgen gaat een lange dag worden"

De reactie van Valtteri Bottas is niet veel anders. Ook hij had toch meer verwacht van de kwalificatie en van het nieuwe update pakket. Toch benoemde Bottas wel iets positiefs bij F1.com:"Dit updatepakket zal waarschijnlijk beter gaan werken in Suzuka". Bottas zal morgen vanaf de zestiende plek gaan starten in Singapore. "Morgen gaat een lange dag worden en het zal niet makkelijk zijn om progressie te maken. We moeten het beste uit de pace halen, samen met een goede strategie", zegt hij bij F1.com. 

 

Lees ook: Carlos Sainz pakt verrassend pole position op Singapore

Lees ook: Williams-coureurs tevreden: Snelheid beter dan verwacht

Lees ook: George Russell blij met plaats op eerste rij en strategisch voordeel

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden