Williams-coureurs tevreden: Snelheid beter dan verwacht

door Tim Koenders
Logan Sargeant Williams

De coureurs van Williams kwalificeerden zich als veertiende en als achttiende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Het lijkt geen goed resultaat maar de coureurs zijn tevreden aangezien ze verwachtten de langzaamste auto te hebben.

Na een goed resultaat in Italië moet het team van Williams weer genoegen nemen met startplaatsen achterin het veld. Albon en Sargeant kwamen niet verder dan een veertiende en achttiende plaats. “Dat we uit Q1 kwamen was al een beetje geluk. We gingen het weekend in met de gedachte dat we één van de langzaamste auto’s zouden hebben.” Dat liet Alexander ALbon na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “We hebben dit weekend weinig gereden. Zeker op dit circuit is dat niet fijn. Ik denk dat het ons ook veel gekost heeft. De banden waren erg lastig, wellicht hadden we hier meer over geweten als we meer gereden hadden.”

Logan Sargeant

Waar Albon uit het eerste deel van de kwalificatie wist te komen lukte Logan Sargeant dit niet. “Ik denk dat het van mijn kant best een goed weekend is. Ik voel mij comfortabel in de auto. Het was een lastige kwalificatie omdat de baan telkens sneller werd. Ik was met een goede ronde bezig maar ging iets te veel over de kerbs in bocht tien.” De Amerikaan denkt dat hij met dat moment wel vijf tienden verloor. “Anders had ik een stuk dichterbij gestaan. Het kan het hele weekend gebeuren en natuurlijk gebeurt het dan deze ene ronde als het erom gaat.”

Lees ook: George Russell blij met plaats op eerste rij en strategisch voordeel

Lees ook: Koning van de Race: Er zit een Ferrari tussen

Lees ook: Helmut Marko gewaarschuwd door de FIA na uitspraken over Sergio Pérez

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden