Alonso na kwalificatie: We moeten onze kansen maximaliseren

Alonso_auto_zaterdag_singapore

Voor het Aston Martin-team was het een relatief zware avond op het circuit van Singapore. Lance Stroll beëindigde zijn kwalificatieronde met een crash in de muur en zal voor de race vanaf de laatste plaats moeten starten op P20. Fernando Alonso daarentegen slaagde erin zijn auto naar de zevende plaats te rijden.

Na een moeizame start tijdens de zaterdagtraining kijkt Fernando Alonso tevreden terug op zijn kwalificatie. Met de Red Bulls achter zich ziet de Spanjaard mogelijkheden om dichter bij Sergio Perez te komen in het kampioenschap. "Het wordt een interessante race voor iedereen. We moeten gewoon onze kansen maximaliseren. Het feit dat de Red Bulls niet voor ons staan, opent wat mogelijkheden, maar er zijn snelle auto's - de Ferrari, Mercedes en Lando. We gaan zien of we wat plaatsen kunnen winnen, maar het wordt zwaar," vertelde hij bij F1.com.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

 

Problemen voor Stroll

Lance Stroll moest de kwalificatie verlaten in Q1 na een hevige crash in de muur. De Canadees werd uit voorzorg gecontroleerd in het medisch centrum, maar al snel vrijgegeven. "We hadden een slechte outlap; de banden waren niet op temperatuur en er was geen grip gedurende de hele sessie. Ik probeerde in de laatste bocht wat tijd goed te maken, maar het werkte niet," verklaarde de coureur aan F1.com. De crash van Stroll betekent dat hij zal moeten starten vanaf P20, niet de ideale positie op een circuit waar weinig mogelijkheden zijn om in te halen.

 

Lees ook: Leclerc kwalificeert zich derde voor GP Singapore: Het is buitengewoon moeilijk

Lees ook: Zhou na kwalificatie: "Ik had meer verwacht van onze update"

Lees ook: Carlos Sainz pakt verrassend pole position op Singapore

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden