Leclerc kwalificeert zich derde voor GP Singapore: Het is buitengewoon moeilijk

230004-singapore-gp-fp1_01e1835a-81e3-43c5-aed7-1ea965b1bffb

Charles Leclerc weet zich als derde te kwalificeren voor de Grand Prix van Singapore. Hij komt net tekort om zijn teamgenoot Sainz op polepositie te verslaan, met een achterstand van slechts 0.079 seconden, en moet ook zijn meerdere erkennen in George Russell.

"Het is buitengewoon moeilijk, zoals overal, hier waarschijnlijk nog meer, met oververhitting tijdens de ronde. Het is altijd een balans tussen het eerste en laatste sector." vertelt Leclerc na afloop van het beslissende deel van de kwalificatie.

"Alles was zeer nipt, Mercedes was vandaag ook erg sterk. Helaas miste ik net een klein beetje om een paar posities te winnen. Carlos heeft geweldig werk geleverd om 1-3 voor morgen te behalen."

Fysiek uitdagend

De Grand Prix van Singapore staat bekend om zijn hitte en verstikkende vochtigheid. Het wordt een lange race, waarin Ferrari zowel de Mercedessen als het Red Bull-team, dat buiten de top tien start, moet zien te verslaan.

"De fysieke uitdaging zal zeker iets zijn. Tot nu toe hebben we een zeer goede prestatie geleverd. We hadden niet verwacht dat we zo competitief zouden zijn op een baan als deze. Dit is een goed teken voor de toekomst."

Lees ook: George Russell blij met plaats op eerste rij en strategisch voordeel

Lees ook: Koning van de Race: Er zit een Ferrari tussen

Lees ook: Helmut Marko gewaarschuwd door de FIA na uitspraken over Sergio Pérez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden