Leclerc wist van Ferrari's Hamilton-plan bij tekenen nieuw contract

door Olav Veenhof
Charles Leclerc paddock donderdag Austin 2023

Begin dit jaar verlengde Charles Leclerc zijn contract bij Ferrari. De Monegask zegt dat hij wist dat Ferrari in gesprek was met Lewis Hamilton over een Formule 1-deal voor 2025, voordat hij zijn eigen nieuwe contract tekende.

Eerste rijder bij Ferrari?

Lewis Hamilton zal in 2025 Charles Leclerc toevoegen aan een illuster rijtje teamgenoten. Namen als Fernando Alonso, Jenson Button en Nico Rosberg hadden het moeilijk als teamgenoot met de zevenvoudig wereldkampioen. Het is de grote vraag wie de eerste rijder wordt bij Ferrari, de kroonprins van Ferrari of de man met de meeste overwinningen in de geschiedenis van de Formule 1?

Toch verklaart Leclerc, die voor het eerst sinds het nieuws naar buiten komt, spreekt over de situatie, dat hij geen nadelen heeft ervaren in de gesprekken met Ferrari. "Natuurlijk worden dit soort deals niet van de ene op de andere dag gesloten," merkte hij op over het tijdstip van zowel zijn eigen als Hamilton's contractonderhandelingen. "Het kost natuurlijk tijd. En ik was op de hoogte van die gesprekken voordat ik mijn deal tekende. Dus het kwam niet als een verrassing na ondertekening", zo laat Leclerc weten tegenover Motorsport.com.

Respect

Toch heeft de kwaliteit en status van Lewis Hamilton niet gezorgd voor enige twijfel bij Leclerc. "Lewis is een ongeloofelijk goede coureur, de meest succesvolle in de geschiedenis, met veel ervaring die hij zal inbrengen in het team en uiteraard ook in mijn eigen ontwikkeling, wat positief is. Maar met Carlos was het geweldig, en we hebben nog een jaar samen om het best mogelijke werk te leveren."

Contact tussen de twee

Leclerc legde uit dat hij contact had gehad met Hamilton zodra duidelijk werd dat de Brit bij Ferrari zou komen. Hij dacht dat de komst van Hamilton veel positieve aspecten met zich mee zou brengen. "Ja, we hebben gesprekken gehad met Lewis en ook via de app. Vooral toen alles werd aangekondigd het op de dag zelf officieel was."

 

Lees ook: Zak Brown kritisch over Red Bull-samenwerking: "FIA moet er wat aan doen"

Lees ook: Valentijnsdag special: Wie heeft er een relatie?

Lees ook: De geschiedenis van Haas: soms ups, maar vaak downs

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden