De geschiedenis van Haas: soms ups, maar vaak downs

door Shakyra van den Heuvel
Premium update
Haas SA2
Premium update

De geschiedenis van Haas F1-team heeft vele diepe dalen gekend, maar ze hebben ook zeker hoogtepunten mogen beleven. Grand Prix Radio neemt je mee in de geschiedenis van het Amerikaanse team. 

Haas F1-team is in april 2014 opgericht door eigenaar Gene Haas. De renstal is een op zichzelf staand bedrijf, maar heeft een connectie met Stewart-Haas Racing-team dat actief is in de verschillende disciplines van de Nascar. Tijdens de Grand Prix van Australië was het debuut van het team een feit en wisten ze zelfs hun eerste punten te behalen. Haas F1-team is één van de weinige teams dat zich staande heeft kunnen houden in de afgelopen tien jaar. Andere teams zoals Lotus-Caterham moesten zich door financiële problemen vroegtijdig terugtrekken. Tegelijkertijd was Haas ook het eerste Amerikaanse team dat zich in had geschreven voor de Formule 1. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden