Frederic Vasseur: 2024 geen overbruggingsjaar voor Ferrari

door Patrick Wuite
SF-24 Ferrari

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur stelt dat het seizoen 2024 geen overbruggingsjaar wordt voor Ferrari gezien het feit dat het Italiaanse team al druk bezig is met de lange termijn. "2024 is ook gewoon een belangrijk jaar voor ons", benadrukt de Fransman.

Vasseur is nu iets meer dan een jaar teambaas van het team uit Maranello en heeft al aardig wat teweeg gebracht in die periode. Zo zijn diverse steunpilaren van Binotto vertrokken, onder wie strateeg Inaki Rueda, Laurent Mekies, die de overstap maakte naar Visa Cash App Racing en hoofd aerodynamica David Sanchez. Vasseur heeft op zijn beurt diverse engineers aangetrokken afkomstig van Red Bull en Mercedes, met als belangrijkste aanwinst Loïc Serra, die tot 2023 de performance director was van Mercedes. Maar het belangrijkste wapenfeit van Vasseur én Ferrari-president John Elkann is het aantrekken van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Echter wil Ferrari dit jaar ook gewoon presteren en ziet Vasseur 2024 niet als een overbruggingsjaar. 

"De focus ligt op 2024. We willen het goed doen dit jaar en een vervolg geven aan de tweede helft van 2023. Het doel is races winnen dit jaar en we willen nog niet aan 2025 denken", tekent Vasseur op aan Motorsport.com. 

Vasseur Engeland

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Denis Donkervoort en Werner Budding te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Kevin Magnussen: Lage verwachtingen voor eerste races

Lees ook: Sergio Pérez: Verwacht op mijn best te zijn dit jaar

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden