Overzicht: De Formule 1-kalender van 2024

door Amber Buwalda
Premium update
f1 monza
Premium update

Met 24 races wordt het aankomende Formule 1-seizoen het grootste seizoen in de geschiedenis van de Formule 1. De 24 races zijn verspreid over 21 landen en 5 continenten. Grand Prix Radio zet alle races van het aankomende seizoen voor je op een rijtje.

Het F1-seizoen begint dit jaar op 29 februari en loopt tot 8 december. De teams zullen in 2024 weer de hele wereld over reizen voor races in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Europa en Australië. De FIA heeft de kalender voor 2024 iets geregionaliseerd en herschikt om het reizen van land naar land duurzamer en efficiënter te maken. Zo is de Grand Prix van Japan verplaatst van september naar april, waardoor er in september ruimte is voor een Aziatische etappe. De Grand Prix van Azerbeidzjan gaat van april naar september en de Grand Prix van Qatar verschuift van oktober naar december. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Amber Buwalda

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden