Dagelijks verslag wintertest Bahrein

door Zus Veldkamp
Jack Plooij Olav Mol

Nog heel even en dan komen de Formule 1-coureurs weer in actie. De livery's zijn onthuld en de banden bíjna opgewarmd. Vanaf 21 februari start de wintertest in Bahrein. Dé warming-up voor de Grand Prix van Bahrein. Grand Prix Radio zal dagelijks verslag van de testen in Bahrein verzorgen. 

Morgen is het zo ver: de Formule 1-coureurs komen weer in actie. Inmiddels is de laatste livery bekend gemaakt en zijn er heel wat veranderingen te zien aan de auto's. Zo komt Red Bull Racing met hele interessante side pods. Ze hebben het zero pod concept van Mercedes genomen en verbeterd. Ook is er een verticale inlet te zien bij de side pod. Het zal spannend zijn wat dat gaat doen voor de auto. Ook zijn er heel wat verschuivingen bij de teambazen. Publieksfavoriet Guenther Steiner zal dit seizoen niet te zien zijn bij Haas. Door onenigheid met Gene Haas, eigenaar van het team van Haas, heeft hij het schip moeten ruimen. Hij is vervangen door Ayao Kumatso, die voorheen Director of Engineering bij het team van Haas was. Verder zullen alle ogen gericht zijn op niet alleen Max Verstappen, maar ook Lewis Hamilton. Hij heeft voor de start van het seizoen bekend gemaakt in 2025 voor Ferrari te rijden. Hierdoor is er vanaf 2025 een plek vrij bij Mercedes. Kortom, het zal een spannend seizoen worden. 

Sergio Pérez voor Grand Prix Radio tweede testdag Bahrein 2022

 

Verslag Grand Prix Radio Bahrein

Grand Prix Radio doet dagelijks verslag van de wintertest in Bahrein. Vanaf woensdag 21 februari tot vrijdag 23 februari zal er vanaf 15:00 twee keer per uur een samenvatting van de gebeurtenissen en de meest opvallende zaken te horen zijn. Olav Mol praat je dagelijks bij en Jack Plooij zal zich vanuit Bahrein melden. Ook zul je verschillende coureurs aan het woord horen. Wil je niets missen? Luister tijdens de testdagen naar Grand Prix Radio.

Lees ook: Sergio Pérez: "Ik verwacht dit jaar op mijn best te zijn"

Lees ook: Andrea Stella over 2024-seizoen: "Rondetijden gaan niet veel sneller worden"

Lees ook: Denis Donkervoort en Werner Budding te gast in F1 aan Tafel

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden