Verstappen duidelijk over zijn F1-toekomst

door Shakyra van den Heuvel
Helm Verstappen Brazilië 2022

Inmiddels is Max Verstappen al drie keer wereldkampioen en zal dit jaar de strijd aan gaan voor zijn vierde titel. Toch begint hij langzaam te kijken naar zijn toekomst binnen en buiten de Formule 1. Het drukke reisschema draagt hier een groot deel aan bij.

Het is zeker niet de eerste keer dat Verstappen zich uitspreekt over zijn toekomst binnen de sport. Het intensieve reisschema wordt voor iedereen steeds zwaarder om dat elk jaar te moeten blijven doen. Verstappen geeft dan ook aan dat hij dit niet nog tien jaar zal blijven doen. "Ik weet heel goed wat ik wil buiten de Formule 1. Ik heb een contract tot en met 2028 en dan ben ik 31 jaar oud. Binnen de Formule 1 heb ik nog geen plannen voor na 2028", aldus de Nederlander tegen RacingNews365. Verstappen is ook geen persoon die dingen maar voor het halve werk gaat doen. Als hij ergens voor gaat, is dat voor de volle 100%. "Als ik iets half ga doen, weet ik dat ik me daar aan ga storen."

Naast de Formule 1 heeft Verstappen nog andere passies waar hij mee aan de slag zou kunnen. Zo heeft hij een eigen team genaamd Redline. Hier worden simracers opgeleid zodat ze mee kunnen doen aan de grote online toernooien. Daarnaast heeft hij al jarenlang de ambitie om mee te doen aan de 24 uur van LeMans. 

Max Verstappen - Melbourne Race

Foto: Red Bull Content Pool

Reizen

Toch ziet Verstappen een vroege exit in de Formule 1. Dankzij het intensieve reisschema zijn de coureurs bijna niet meer thuis en moeten ze hun familie en vrienden voor een langere tijd missen. "Het gaat om de kwaliteit van het leven. Op een gegeven moment denk ik dat je er een keertje klaar mee bent, dat je de hele tijd moet reizen. Het racen zelf is leuk, maar alles eromheen, met marketing en al die dingen, dat vreet aan je. En het maakt dan ook niet meer uit hoeveel je verdient."

De huidige wereldkampioen noemt zichzelf een 'huismus' omdat hij het altijd fijn heeft gevonden om thuis te zijn. "Iedereen is anders en vanaf mijn achtste of negende leef je vol in een schema. Je hebt natuurlijk gewoon je kalender en die blijft hetzelfde, of ik nu in de karts of de Formule 1 rijd. En er komt nog veel meer bij kijken", aldus de Nederlander. 

Lees ook: Coureurs zijn het eens: 24 races zijn niet houdbaar

Lees ook: Christian Horner vrijgesproken en mag werk bij Red Bull vervolgen

Lees ook: Putdekselfiasco opgelost met beton voor GP Bahrein

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden