Toekomst Robert Kubica onzeker na overstap sponsor

door Gijs Leuvenink
Kubica

Het Poolse oliebedrijf ORLEN heeft de overstap gemaakt van sponsoring van Alfa Romeo naar AlphaTauri. Robert Kubica wordt gesponsord door het bedrijf, maar of de verhuizing van de sponsor hem meeneemt is nog onzeker.

De overstap van Alfa naar AlphaTauri is een hard gelag voor Alfa Romeo. Het team werd zelfs dusdanig gesponsord dat het een tijd naamgever was van de renstal. Dankzij de sponsorgelden van het Poolse bedrijf mocht Robert Kubica reserve- en testcoureur zijn, maar de overstap is zijn Formule 1-loopbaan in het geding.

Loopbaan

Voor Robert Kubica had de loopbaan er heel anders uit kunnen zien. De Pool stond bekend als een groot talent en won in dienst van BMW Sauber één Grand Prix. De top van de autosport lachte hem toe, maar na een zwaar ongeluk ging het minder. Een paar seizoenen reed Kubica nog bij Williams om als reservecoureur bij Alfa Romeo aan te sluiten.

Bij het laatste team kreeg Kubica in 2021 de kans om in Zandvoort te rijden toen Kimi Raikkonen met corona moest afhaken. Wat er nu met hem gebeurd is onzeker, AlphaTauri noch ORLEN heeft bekendgemaakt of Kubica meegaat of niet. Wel is bekend dat Kubica bij Alfa Romeo niet mag blijven.

kubica-1

Sponsorplekken

Waar bij Alfa Romeo ORLEN een prominente plek had in de teamnaam, zal dat bij AlphaTauri niet gebeuren. Wel vinden we de bestickering over de gehele auto heen, waaronder de voorvleugel en op de halo. 

Lees ook: Aan alle stemmers van de RadioRing: Bedankt!

Lees ook: Kay van Berlo: Er is flink wat vooruitgang geboekt

Lees ook: Franz Tost: Overstap is goed voor Pierre Gasly

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden