Alfa Romeo op baan met gecamoufleerde auto

Header liveblog 1 Bahrein

De rijders van Alfa Romeo hebben hun eerste rondjes gereden in een gecamoufleerde auto. Woensdag zijn de wintertesten in Barcelona begonnen, maar de car reveal van het team staat pas gepland voor komende zondag. Daar is een creatieve oplossing voor gevonden.

Alfa Romeo is het enige team dat de uitstraling van de auto van komend seizoen nog niet bekend heeft gemaakt. Voor nu moeten de fans het dus nog even doen met een mooie camouflage-livery waarop enkel de teamnaam met logo en een aantal sponsoren te zien is. Ook qua kleur geeft het team nog niets prijs. 

Kubica eerst op de baan

Met een nog onbekende uitstraling van de nieuwe auto, mocht reserverijder Robert Kubica vandaag het spits afbijten voor het Zwitserse team. Bottas heeft al in de gecamoufleerde bolide mogen rijden tijdens de shakedown op Fiorano. Dit is het testcircuit van Ferrari, waar Alfa Romeo de motoren van aangeleverd krijgt. De middag op het circuit van Barcelona was gereserveerd voor Valtteri Bottas, die dit seizoen de overstap maakt vanaf topteam Mercedes. Rookie Guanyu Zhou is vanaf morgen aan de beurt. Dit is zijn eerste jaar in de Formule 1. Vorig jaar werd hij derde in het kampioenschap van de Formule 2. 

Merchandise

Alfa Romeo weet op de limited edition uitvoering ook slim in te spelen met de merchandise. Op Twitter is een foto te zien waar teamgenoten Bottas en Zhou zowel de hoodie als de pet van deze lijn dragen. 

Lees ook: Lewis Hamilton: Wij maken als team geen fouten

Lees ook: Toto Wolff: Andretti moet bewijzen dat ze Formule 1 in willen

Lees ook: Horner en Wolff begraven strijdbijl na tumultueus 2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden