Toto Wolff: Andretti moet bewijzen dat ze Formule 1 in willen

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Toto Wolff gelooft dat Andretti Global moet laten zien dat ze de middelen hebben om de Formule 1 in te komen. Volgens de Oostenrijker heeft een nieuw team namelijk ongeveer 1 miljard dollar nodig om gelijk competitief te zijn in deze sport.

Op vrijdag 18 februari kondigde Mario Andretti, de wereldkampioen van de Formule 1 van 1978, aan dat zijn zoon Michael een aanvraag heeft gedaan bij de FIA om toe te treden tot de sport als constructeur, nadat Andretti er vorig jaar niet in slaagde om het team van Alfa Romeo Sauber over te nemen. De FIA wees dat verzoek vrijwel gelijk af aangezien zij zich niet in de positie bevinden om de toetreding van een nieuw team te overwegen. 

Toevoeging aan de sport

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet ook wel dat Andretti een gigantische naam is in de autosportwereld, maar stelt dat je niet zomaar de Formule 1 in kan. "Een nieuw team moet iets toevoegen aan de sport", meent Wolff. "En dan gaat het hier niet over die 200 miljoen dollar die je moet betalen als je wil toetreden. Je moet een plan presenteren wat je kan betekenen voor de andere teams, voor de Formule 1 en de FIA. Alleen dan zal de sport groeien. We hebben het hier namelijk over de top van de autosport. De Champions League, NFL van de racewereld. Maar als je inderdaad met een goed plan komt, de financiën rond hebt en veel kan uitgeven dan ben je natuurlijk van harte welkom", liet Wolff weten aan Motorsport.com.

Wolff Horner persconferentie 2022

Welkom

Christian Horner en AlphaTauri-teambaas Franz Tost sloten zich volledig aan bij Wolff, al wijst Horner ook nog naar het Concorde Agreement, waarin de financiële afspraken van de sport staan. "Dat verdrag is er om de tien huidige teams te beschermen. Ik weet zeker dat ze daar nu naar kijken. Maar als alles goed wordt gekeurd, dan zijn ze welkom", aldus Horner.

Lees ook: Andretti's voorstel om in Formule 1 te komen afgewezen

Lees ook: Michael Andretti benadert FIA voor nieuw team op F1-grid

Lees ook: FIA over nieuwe sessies voorafgaand aan raceweekenden

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden