Michael Andretti benadert FIA voor nieuw team op F1-grid 2024

door Olav van Boxtel
alonso sprint imola

Michael Andretti heeft de FIA een brief gestuurd met de vraag om een nieuw team tot de F1-grid toe te laten treden. Vorig seizoen was Michael Andretti al in gesprek om Alfa Romeo over te nemen. Het zou gaan om een nieuw team dat vanaf 2024 zijn intrede zal gaan doen.

Andretti slaagde er niet in een akkoord te bereiken met Alfa Romeo, maar geeft niet op om tóch een team te leiden in de Formule 1. Nu blijkt hij de FIA benaderd te hebben. Andretti zou namelijk zelf een team op de grid te willen brengen. Hierbij zou IndyCar-coureur Colton Herta de rol als één van de twee rijders zou moeten vervullen.

Vanaf seizoen 2024

Mario Andretti stelt dat zijn zoon vanaf 2024 de plannen heeft op de grid te staan met zijn team. Andretti Global, zoals de organisatie van de Andretti's heet, zou alle mogelijke opties gaan proberen, om zo de FIA te overtuigen van een plek op de 2024 F1-grid, na de mislukte poging met Alfa Romeo.

Alfa Romeo 2021
Alfa Romeo 2021 Abu Dhabi GP

Een nieuw team in de Formule 1 brengen kost enorm veel geld en er zijn veel strikte regels waaraan Andretti zal moeten voldoen. Zo moeten er mensen in dienst worden genomen met een bepaald aantal ervaring en opleiding en zullen alle financiële zaken op orde moeten zijn.

Dubbel Amerikaans?

De populariteit van de Formule 1 in de VS stijgt enorm. Tot dusver is Haas het enige team uit Amerika, maar mocht Andretti het voor elkaar krijgen zijn teamplannen langs de FIA te krijgen, zal dit het tweede Amerikaanse F1-team worden.

Vader Mario zegt dat zoon Michael in afwachting is voor een reactie van de FIA, die binnen een aantal weken zal worden verwacht. 

Lees ook: Nyck De Vries houdt reserverol bij Mercedes

Lees ook: Aston Martin maakt testschema Barcelona bekend

Lees ook: Hamilton raakte vertrouwen kwijt in F1

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen