Andretti komt met nieuw inhoudelijk statement over afwijzing

door Olav Veenhof
Andretti

Het Andretti Cadillac-team heeft nogmaals een statement naar buiten gebracht, over de afwijzing van hun inschrijving door de Formule 1-organisatie. Het Amerikaanse team bestrijdt twee van de punten die door de Formule 1 zijn genoemd als hoofdredenen.

Eerder reageerde Michael Andretti zeer teleurgesteld op de afwijzing, maar nu komt het team ook met een inhoudelijk statement. Andretti maakt subtiel duidelijk dat het team de uitnodiging voor een persoonlijk gesprek niet afwijst en brengt een belangrijk nuancepunt naar voren met betrekking tot 2025. 

Harde eisen

Een van de belangrijkste beweringen was dat de Formule 1 van mening was dat het team te hoog had gegrepen door een inschrijving te plannen voor 2025 met een auto gebouwd volgens de huidige reglementen, om vervolgens verplicht te zijn om nog een auto te ontwerpen voor de zeer verschillende regels die van kracht worden in 2026. Ook liet het FOM weten dat ze weinig zagen in een elfde team en dat Andretti het vooral voor de financiële kant zou doen.

Nog steeds strijdbaar

Toen Andretti Cadillac bijna een jaar geleden deelnam aan het FIA-interesseproces, werd het voorkeursjaar van deelname aangegeven als 2025. "De FIA keurde onze aanvraag goed, zonder specifieke beperking of de inschrijving voor 2025 of 2026 was. Daarbij werken wij als Andretti Cadillac al vele maanden met het doel 2026 als het jaar van deelname. De technische nuance van 2025 die nog steeds deel uitmaakt van de aanvraag, is omdat dit proces al heel lang duurt", laat het Amerikaanse team weten in een statement.

Slechte communicatie

Daarnaast blijkt uit de verklaring van de Formule 1 dat Andretti de kans op een persoonlijk gesprek over hun plannen heeft laten liggen. Dit wordt echter door het Amerikaanse team ontkend. Volgens hen, belandde de e-mail met de uitnodiging van de Formule 1 naar verluidt in de spammap. "We waren niet op de hoogte van het aanbod voor een ontmoeting en zouden nooit een gesprek met Formula One Management afslaan. Een persoonlijk gesprek over de commerciële aspecten blijft voor ons bijzonder belangrijk. We willen graag gebruikmaken van de mogelijkheid om alsnog Formula One Management te spreken."

 

 

Lees ook: Lewis Hamilton over overstap Ferrari: “Mijn droom komt uit”

Lees ook: Andretti is het sterk oneens met de uitleg van de Formule 1 waarin hun toetreding is afgewezen

Lees ook: Nyck de Vries verliest rechtszaak

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden