Elfde team in F1 zou jonge talenten helpen

alonso sprint imola

Een elfde team in de Formule 1 zou meer kansen moeten bieden voor jonge talenten. Dat laat Karun Chandhok weten aan Motorsport.com. Hij is voormalig Formule 1-coureur en staat enkele jonge rijders bij in hun carrière. Hij ziet daardoor hoe lastig het is om de koningsklasse van de autosport te betreden. 

Chandhok doelt met dit elfde team vooral op de poging van Michael Andretti om de Formule 1 binnen te komen. Hij denkt dat het intreden van Michael Andretti met zijn team in de Formule 1 goed zou zijn voor de sport. Ook neemt hij de gedachte van een Amerikaans team mee. Haas is momenteel het enige Amerikaanse team dat deelneemt in de Formule 1: "Daarnaast denk ik dat het goed zou zijn voor de Formule 1 om er nog een Amerikaans team bij te hebben."

haas-magnussen-saoedi-arabie

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Grote stap

Het is voor een team als Andretti Autosport nog niet zo gemakkelijk om de Formule 1 binnen te komen. Chandhok zegt daarover het volgende: "Ik weet echter dat er verschillende hordes genomen moeten worden om met een nieuw team in de Formule 1 te kunnen stappen. Zo moeten de andere teams het willen, moet er een bedrag van 200 miljoen dollar op tafel worden gelegd en zijn er nog allerlei andere hobbels die het voor een nieuwe speler moeilijk maken om in te stappen. Ik zou zelf echter graag meer auto's op de grid zien."

Jonge talenten

Chandhok ziet veel talenten die maar moeilijk in de Formule 1 terechtkomen. Als voorbeeld neemt hij Oscar Piastri, die vorig jaar het kampioenschap van de Formule 2 heeft gewonnen. "Hij heeft alles gedaan wat hij kon doen. Hij werd op een briljante manier kampioen in zijn eerste jaar in de Formule 3 en pakte op een fantastische manier de titel in zijn eerste jaar in de Formule 2. Die jongen verdient een kans in de Formule 1, maar er zijn simpelweg niet genoeg stoeltjes. Naar mijn mening zou de sport een elfde team dus moeten verwelkomen, als er zich een kans voordoet om twee auto's aan het veld toe te voegen", zo sluit Chandhok af. 

oscar piastri alpine

Foto: Alpine Media Pool

Lees ook: Nog geen sprake van teamorders Pérez

Lees ook: Daniel Ricciardo over tegenvallende start van seizoen

Lees ook: Zak Brown over eventueel verlies GP Monaco: F1 is groter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen