Daniel Ricciardo over tegenvallende start van seizoen

Header liveblog 1 Bahrein

Daniel Ricciardo gaat ervan uit dat McLaren de problemen met de MCL36 niet op korte termijn zal kunnen oplossen. De Australiër zegt er zelf vrede mee te hebben. Hij blijft dan ook relaxed na een tegenvallende start van het Formule 1-seizoen en zegt dat het hem niet zal verbazen als er toch misschien nog een zege volgt later dit jaar.

Het team van McLaren is het nieuwe seizoen niet lekker begonnen. Momenteel staat het team uit Woking op plek acht in de WK-stand met maar zes punten. Daarnaast kent de nieuwe wagen flinke downforceproblemen. Het team heeft echter wel een stap gemaakt tussen de eerste twee races, en waren de coureurs in Bahrein wat vooraan in het veld te vinden. Desondanks is er van een goede vorm momenteel geen sprake.

Rustig

Ricciardo heeft zelfs in de eerste twee races nog geen punten weten binnen te slepen. De McLaren-coureur is in de seizoensopener in Bahrein als veertiende geëindigd en viel een week later in Saoedi-Arabië uit. Daarnaast liep de Australiër een coronabesmetting op voor de laatste wintertest. Al deze feiten gecombineerd maakt het al met al geen fijne start. Ricciardo blijft desondanks rustig onder de situatie. Hij hoopt dat zijn collega's bij McLaren dat de komende tijd ook zullen zijn.

Daniel Ricciardo op de baan in Saoedi-Arabië 2022
Foto; McLaren Media Centre

Lange adem

“We moeten wel", zegt Ricciardo. "Rustig blijven is erg belangrijk voor het welzijn van het team, want ik betwijfel of alles van vandaag op morgen is opgelost. Het is nog te vroeg om nu al stampij te gaan maken." Volgens de voormalig coureur van onder meer Red Bull en Renault is het een kwestie van de lange adem, zo laat hij aan Motorsport.com weten. "Daar moeten we ons mentaal op voorbereiden." 

Lando Norris, zijn teamgenoot had het iets beter voor elkaar in Saoedi-Arabië iets beter. Na een vijftiende plek in Bahrein finishte de jonge Brit in de tweede race van het seizoen als zevende. "Kijk, als we binnen twee races weer meedoen in de top-vijf, prima", vervolgt Ricciardo. "Dat zou echt een mooie bonus zijn. Maar we moeten gewoon kalm en relaxt blijven, het hoofd koel houden. Wij zijn niet op zoek naar drie of vier tienden; als we mee willen doen voor de winst, zullen we meer dan een seconde moeten vinden."

Zak Brown Andreas Seidl Bahrein GP

Ricciardo gaat voor zege

Hoewel McLaren vooralsnog het tij niet weet te keren, weet Ricciardo zeker dat er in de loop van het seizoen licht aan het einde van de tunnel te zien zal zijn. "Toegegeven, dat moment is dan wellicht later dan gewenst. Ik wil nu niet gaan dromen, maar het zou mij niet verbazen als we ergens dit jaar een race gaan winnen. Want ik geloof in het team en de processen die nu plaatsvinden. Ik denk dat we mensen aan boord hebben die deze klus kunnen klaren. Ik vertrouw voor de volle honderd procent op mannen als Andreas (Seidl red.)"

Ricciardo geeft toe dat het team in de papaya kleuren zich in Saoedi-Arabië een beetje is verloren. "Oké, toen was er sprake van een crisismodus. Maar ik denk dat we ons daar snel weer uit hebben getrokken. We moeten nu het schip zien te keren en Andreas is een van de beste mannen om dat voor elkaar te krijgen. Dus vraag mij over een maand of zes nog maar eens naar de situatie. Ik denk dat ik niet verbaasd zal zijn over waar we dan staan."

Lees ook: Helmut Marko: Auto moet lichter worden

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen