Zak Brown over eventueel verlies GP Monaco: F1 is groter

door Jacobine van den Berg
3639737

Een aantal traditionele Formule 1-races staan momenteel onder druk. Door de toenemende interesse in het organiseren van Grands Prix in Arabische landen en de Verenigde Staten zouden er zomaar historische circuits van de kalender gehaald kunnen worden. Een aantal contracten lopen dit jaar af en zelfs de Grand Prix van Monaco zou in gevaar zijn. McLaren-teambaas Zak Brown zegt de 'F1 groter dan Monaco' te vinden.

Brown is vooral van mening dat Monaco moet moderniseren, omdat de Grand Prix volgens hem niet meer van groot belang is voor de Formule 1. Daarmee bedoelt hij met name het lagere tarief dat de organisatie in Monte Carlo betaalt, maar ook op het circuit zelf. Volgens Brown is dat al lang niet meer geschikt voor de nieuwere generatie auto’s.

02-monaco-thursday2-820058

Status

Monaco staat altijd bekend als de race vol glitter en glamour op de F1-kalender. Met de komst van Grands Prix als Miami, Las Vegas en Singapore is het volgens de McLaren-baas niet meer de enige met die status. Hij vindt het dan hoog tijd dat het circuit de nodige aanpassingen gaat maken, zowel op technisch als op commercieel vlak.

Voorwaarden

Tegenover Reuters zegt de Amerikaan: "Ik denk dat Monaco aan dezelfde commerciële voorwaarden moet voldoen als andere Grands Prix. Ik heb Monaco liever wel dan niet, maar de sport is groter dan een enkele Grand Prix."

Lees ook: Helmut Marko: Auto moet lichter worden

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden