Nog geen sprake van teamorders Pérez

alonso sprint imola

Red Bull Racing zal in dit stadium nog geen teamorders geven aan de teamgenoot van Max Verstappen, Sergio Pérez. Dat laat Helmut Marko weten naar aanleiding van speculaties over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, waar Pérez vanaf pole position startte. 

Boven ieders verwachting pakte Pérez op de zaterdag pole position. Verstappen begon de race vanaf een vierde plaats, met beide Ferrari's tussen hen in. Pérez eindige uiteindelijk net naast het podium, mede door een ongelukkige pitstop vroeg in de race. 

Te vroeg stadium

Fans vroegen zich af of Pérez, wanneer hij de leiding had behouden, van Red Bull als eerste over de finish had mogen komen. Het is geen geheim dat Red Bull wel vaker teamorders uitdeelt. Maar voor nu is Marko hier stellig in: "Voor de race hebben we al duidelijk gemaakt dat er in zo'n vroeg stadium, waarbij beide coureurs nog nul punten hebben, geen teamorders komen", zo laat hij weten aan Formel1.de.

perez-saoedi-arabie-auto

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Pitstop

Ferrari leek tijdens de grand prix een schijnbeweging te maken over de boordradio. Aan Charles Lecrec liet zijn engineer weten dat hij de pitstraat in moest rijden. Pérez, die één positie voor Leclerc reed, ging precies op dit moment de pits in, maar Leclerc bleef op het laatste moment toch op de baan. Hierdoor leek het voor de kijker alsof Red Bull in de val van Ferrari was gereden. Marko laat weten dat dit een geplande pitstop was voor Pérez: "Het is niet zo dat Ferrari ons naar binnen gedwongen heeft voor een pitstop. De bandenslijtage bij Pérez zou aanzienlijk hoger zijn dan bij Max. Dit kwam mogelijk door de openingsfase van de race, waarbij hij soms wel drie seconden voorsprong had. We moesten hem daardoor vroeger naar binnen halen." Vrijwel direct hierna kwam er een gele vlag, waardoor andere rijders door minder tijd te verliezen een pitstop konden maken. Hierdoor verloor Pérez maarliefst drie plekken, en kwam hij uiteindelijk ook als vierde over de finish. 

Lees ook: Daniel Ricciardo over tegenvallende start van seizoen

Lees ook: Zak Brown over eventueel verlies GP Monaco: F1 is groter

Lees ook: Jenson Button: Max Verstappen de meest getalenteerde coureur ooit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden