Jenson Button: Max Verstappen de meest getalenteerde coureur ooit

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Jenson Button, voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen, noemt Max Verstappen de 'meest getalenteerde coureur ooit'. Volgens Button zit er natuurlijk talent in zijn bloed, omdat zijn beide ouders professionele coureurs waren. 

Als Sky Sports de vraag stelt wie de meest getalenteerde coureur is die hij ooit heeft zien racen, antwoordt hij stellig: “Max.” 

Button brengt ook de ouders van Verstappen junior ter sprake, die voor Button niet geheel onbekend zijn. In het verleden heeft Button tegen de beide ouders van Max heeft gereden. Hij vertelt dat hij enorm hard zijn best moest doen om zijn eerste WK-punt in de Formule 1 binnen te halen. Dit kwam vooral omdat hij zich eerst een weg langs Jos Verstappen moest vinden. “Jos liet niet met zich sollen”, zegt hij.

Max Verstappen - Jenson Button

Moeder Sophie

Het racetalent was volgens Button al te zien in de karttijd van de ouders van Verstappen. “Zijn vader is nog steeds één van de beste kartcoureurs ooit”, vervolgt hij. Ook is Button in zijn tijd als kartcoureur teamgenoot geweest van de moeder van Verstappen, Sophie Kumpen. “Ze was één van de beste ter wereld”, vertelt de Brit. “Het zit dus echt in zijn bloed.”

Lees ook: Helmut Marko: Auto moet lichter worden

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen