Andretti en Cadillac werken samen aan Formule 1-inschrijving

Andretti

Andretti Autosport bundelt haar krachten met fabrikant General Motors. Het autosport-team zet daarmee een grote stap in de richting van een nieuw Formule 1-team. Het team zou mee moeten doen onder de naam Andretti Cadillac. 

In dezelfde week dat Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, een onderzoek instelde om meer teams op de Formule 1-grid te krijgen, onthult Andretti Autosport een samenwerking met General Motors. Onder de formatie Andretti Cadillac zoekt het team een plekje op de grid. Andretti zoekt al lange tijd naar een opening in de Formule 1 en sprak eerder uit om in 2024 op de grid te willen staan.

Amerikaans Formule 1-team

Michael Andretti, CEO van Andretti Global, is enthousiast over de samenwerking maar is vol focus. "We blijven groeien als Andretti Global, we hebben onze ogen altijd op wat komt. Ik voel dat we goed geschikt zijn om een nieuw Formule 1-team te zijn en dat we waarde kunnen brengen aan de klasse, onze partners en het enthousiasme van de fans", aldus Andretti. De Amerikaan is trots op de samenwerking met General Motors en Cadillac. "We delen een nalatenschap, geboren uit de liefde voor het racen. Samen zullen we de procedures en stappen, uitgelegd door de FIA, volgen gedurende het evaluatieproces. Ondertussen blijven we optimistisch voorbereiden, mochten we geluk genoeg hebben om geaccepteerd te worden als Formule 1-kandidaat."

Ook Mark Reuss, president van General Motors, is blij met de samenwerking. "General Motors is vereerd om samen te werken met Andretti Global op dit historische moment in de racerij. We hebben een lange en rijke historie in motorsport en innovatie en zijn enthousiast om samen te werken met Andretti om een Amerikaans F1-team te vormen", aldus de president. Het team zal veel procedures door moeten gaan om officieel een Formule 1-team te worden. 

Lees ook: Piastri kijkt uit naar samenwerking Norris: Sterke teamgenoot om van te leren

Lees ook: Ferrari goed op weg naar lichte auto

Lees ook: Dakar Update: Regen maakt einde aan dag

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden