Ferrari goed op weg naar lichte auto

door Anouk Ros
Scuderia Ferrari Bahrein test

Ferrari is aardig op weg om een lichte auto te produceren voor komend seizoen. Het team zou met de bouw van de 2023-bolide in de buurt zitten van het opgelegde minimumgewicht van de FIA. Daarnaast stelt het team belangrijke doelen die ook een rol spelen bij de bouw van de auto. 

De FIA heeft een minimumgewicht voor de Formule 1-bolide van 796 kilogram opgelegd. Volgens bronnen uit Maranello streeft het Italiaanse team ernaar om iets onder dit gewicht uit te komen, om zo ballast te plaatsen waar dat goed uitkomt. Dit zorgt voor een optimale balans van de auto, iets wat bijdraagt aan het bereiken van twee doelen die het team heeft gesteld. Eerder benadrukte Red Bull-topman Helmut Marko al hoe belangrijk het gewicht van een Formule 1-wagen is. Het is dan ook geen gek idee dat Ferrari gaat voor een lichtere auto voor komend seizoen. 

Ferrari Bahrein test 2022

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Twee doelen

Allereerst mikt Ferrari op een snelle auto voor de rechte stukken, zodat zij Red Bull kunnen bijbenen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de auto minder luchtweerstand heeft. Maar waar de balans van de auto vooral aan bijdraagt, is de bandenslijtage. Max Verstappen heeft laten zien een ware bandenfluisteraar te zijn. Vooralsnog konden maar weinig coureurs op tegen de manier waarop de Nederlander met zijn banden omgaat. Ferrari hoopt dan ook de bandenslijtage op de komende bolide te kunnen beperken. Met deze verbeteringen in de winterstop hoopt Ferrari dichter in de buurt te komen van Red Bull, het team dat afgelopen seizoen het beste wist te presteren.

Lees ook: Rallyrijder Ken Block (55) overleden

Lees ook: Ondanks succesjes Van Loon zware Dakar-dag Nederlanders

Lees ook: F1 aan Tafel: De macht van Max

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden