F1 aan Tafel: De macht van Max

door Anouk Ros
Podcast 2 januari 2023

In de laatste races van het Formule 1-seizoen zijn beide kampioenschappen beslist. Maar daarnaast gebeurde er nog meer opvallende dingen. Presentator Olav Mol ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen spraakmakende autosportgasten, met in deze aflevering de Grand Prix van Singapore tot en met de Grand Prix van Abu Dhabi.

De winnaar van Raad het Autogeluid van vorige week is Marcel Thijssen. Het geluid was van een Mercedes AMG GT Roadster.

Grote onduidelijkheid

Ook in het nieuwe jaar is Ronald Molendijk, producer, dj, muziekdeskundige en Formule 1-liefhebber, weer aanwezig. Grote twijfels ontstonden er voorafgaand aan de bekendmaking van het wereldkampioenschap. Max Verstappen won de race in Japan en kreeg hierna de volle punten, wat hem het kampioenschap opleverde. De verwarring na de finish zorgde voor een bijzondere viering, zo viel ook Molendijk op: "Je moet toch helemaal uit je plaat kunnen gaan? Dit is toch zoals je het niet wil ervaren?"

Eerste keer

Daarbij schuift Rick Winkelman, journalist, presentator NASCAR en IMSA bij Ziggo Sport en Formule 1-liefhebber, deze aflevering wederom aan. Bij de Grand Prix van Brazilië won George Russell zijn eerste race. Mercedes zag een stijgende lijn in 2022 en deze overwinning is volgens Winkelman dan ook zeker verdiend: "Mercedes die toch een beetje aan het terugkomen was, daar zal hij geheid zijn steentje aan hebben bijgedragen. Mooie overwinning voor hem."

Drie teams vooraan

Uiteraard is vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, er ook weer bij. Na de vraag of Max Verstappen zijn dominante seizoen ooit nog kan evenaren, is Verschuur stellig: "Ik denk dat Mercedes volgend jaar sterker is en dat ze weer meer concurrentie geven richting Red Bull. Niet alleen Ferrari gaat concurrentie worden [voor Red Bull] maar ook Mercedes. Dus de strijd wordt wat beter en wat spannender. Dat is alleen maar goed voor de fans."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Olav Mol

Redactie: Grand Prix Radio

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden