Piastri kijkt uit naar samenwerking Norris: Sterke teamgenoot om van te leren

door Frederique van Grinsven
Norris-saoedi-arabie-mclaren

Oscar Piastri, de nieuwe aanwinst van McLaren, verwacht veel te leren van zijn nieuwe teamgenoot Lando Norris en hoopt samen het Britse team weer naar de top te brengen.

De afgelopen paar jaar is Piastri uitgegroeid tot één van de meest veelbelovende namen in de autosport. De jonge Australiër weet aaneenvolgend titels in de Formula Renault Eurocup, Formule 3 en Formule 2 te winnen en maakt na amper tien jaar racen zijn debuut in de Formule 1 bij McLaren. Gezien Piastri's bliksemsnelle doorgang naar de top, zal het niet makkelijk zijn voor de 23-jarige Norris om zijn jongere teamgenoot achter zich te houden.

Vergelijkbare carrière

Maar ook Piastri zegt onder de indruk te zijn van Norris, die dit jaar begint aan zijn vijfde seizoen in F1. "Ik denk dat onze juniorcarrières behoorlijk op elkaar lijken. Hij heeft duidelijk ook in F1 bewezen dat hij een zeer capabele, sterke coureur is." zegt Piastri bij de podcast In The Fast Lane.

"Ik kijk er naar uit om te kunnen laten zien wat ik in huis heb, maar er zullen ongetwijfeld dingen zijn om van te leren en ik denk dat Lando een zeer sterke teamgenoot is om van te leren." merkt de 21-jarige coureur op. "We zijn allebei vrij gelijk in leeftijd, we hebben een paar gemeenschappelijke vrienden, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we goed kunnen samenwerken en hopelijk het hele team meer naar voren kunnen brengen. Dat is het doel."

Helemaal nog niet geboren

Grote successen voor McLaren blijven al jaren uit. Hun laatste constructeurstitel was in 1998 en de laatste rijderskampioen van McLaren was Lewis Hamilton in 2008. Destemeer motivatie voor Piastri, geboren in 2001, om hard aan de slag te gaan. "Een groot deel van de geschiedenis van McLaren en hun overwinningen en kampioenschappen was toen ik erg jong was of helemaal nog niet geboren, dus dat is natuurlijk iets wat ik met de rest van het team wil proberen te winnen."

“Het zit in mijn achterhoofd, dat ik deel uitmaak van een zeer prestigieus team, met veel succes, dat is onwijs gaaf. Ik denk dat het team erg gemotiveerd is om te proberen verder naar voren te komen, net als ik. Ik wil niet in de F1 zitten om de cijfers goed te maken, ik wil het zo goed mogelijk doen en een prijs winnen."

Lees ook: Ferrari goed op weg naar lichte auto

Lees ook: Rallyrijder Ken Block (55) overleden

Lees ook: F1 aan Tafel: De macht van Max

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden