Andretti is het sterk oneens met de uitleg van de Formule 1 waarin hun toetreding is afgewezen

Cadillac

Het Andretti Cadillac-team staat momenteel voor een uitdagende situatie nadat hun plannen om toe te treden tot de Formule 1 werden afgewezen, zoals aangekondigd in een verklaring van de Formule 1 op woensdag. Het team heeft duidelijk gemaakt dat ze het niet eens zijn met de inhoud van de verklaring en benadrukken dat ze onverminderd doorgaan met hun werk. Ondersteund door General Motors had Andretti ambitieuze plannen om al in 2025 deel te nemen aan het F1-wereldkampioenschap. Ondanks goedkeuring van het team door de FIA op 2 oktober, heeft de Formule 1 twijfels geuit over de verwachte concurrentiekracht van het team, wat resulteerde in de afwijzing van hun toetreding tot het kampioenschap. Niettemin blijft de mogelijkheid open voor Andretti om het opnieuw te proberen wanneer de Cadillac-motor beschikbaar is in 2028.

Oneens met de FOM

In reactie op de aankondiging van de FOM (Formula One Management) heeft het team kort aangegeven dat ze het fundamenteel oneens zijn met de informatie die is gepresenteerd. "Andretti en Cadillac zijn beide succesvolle wereldwijde organisaties in de autosport, die zich committeren aan het creëren van een authentiek Amerikaans fabrieksteam in de F1, dat kan concurreren met de beste teams ter wereld", zo laat het Andretti Cadillac-team weten aan Motorsport.com. Het team heeft de suggestie van gebrek aan concurrentievermogen afgewezen en benadrukt met trots de vooruitgang die ze hebben geboekt in het ontwikkelen van een zeer competitieve auto en krachtbron, met een deskundig team achter de schermen. MArio andretti

(Foto: F1 World, Mario Andretti) 

Toewijding na teleurstelling

De leider van het team, Mario Andretti, deelde zijn diepe teleurstelling via X met de woorden: "Ik ben er kapot van. Ik zal verder niets zeggen omdat ik gewoon geen andere woorden kan vinden dan kapot. Deze onverwachte situatie roept vragen op bij ons, maar één ding is zeker, we blijven vastbesloten om door te gaan met onze inspanningen en beloven de concurrentie aan te gaan.”

Lees ook: F1 wijst verzoek Andretti om in 2025 op de grid te staan af

Lees ook: Fernando Alonso brengt frisse energie bij het team van Aston Martin

Lees ook: Een frisse wind bij Visa Cash App RB

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden