Fernando Alonso brengt frisse energie bij het team van Aston Martin

Alonso op podium

Ondanks dat Fernando Alonso de oudste coureur is in de Formule 1, straalt hij nog steeds enorm veel energie en plezier uit. Zijn overstap naar Aston Martin vanuit Alpine voor het seizoen 2023, hoewel aanvankelijk verrassend, heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd voor het team. Alonso, een tweevoudig wereldkampioen, voegde zich bij het team op een moment dat het team in topvorm was in het begin van 2023, wat resulteerde in zes podiumplaatsen in de eerste acht races van het seizoen. In plaats van het traditionele beeld van een ervaren coureur die op zoek is naar een rustig einde van zijn carrière, heeft Alonso zijn team verrast met zijn enthousiasme en toewijding, die doen denken aan een rookie.

Alonso’s energie

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, benadrukte het positieve effect van Alonso’s aanwezigheid. "We hadden hier een coureur waarvan je zou denken dat het zijn eerste seizoen is, hij zat boordevol energie, wat niet alleen ons aanspoorde, maar ook zichzelf en hij ging echt voorop in de strijd”, zo liet Krack weten aan Motorsport.com. Krack prees niet alleen Alonso's prestaties op het circuit, maar ook zijn leiderschap en toewijding aan zijn werk. Ook de performance director van het team, Tom McCullough, benadrukte de ‘onvermoeibare’ inzet van Alonso om het team vooruit te helpen. Hij prees de opbouwende feedback en de efficiënte samenwerking van Alonso, die verder reikt dan wat het team had verwacht op basis van zijn reputatie uit het verleden. Het team gelooft dat Alonso's aanwezigheid heeft bijgedragen aan de positieve ontwikkelingen van het team en het tot een betere eenheid heeft gemaakt. mike krack 2023

(Foto: Aston Martin F1, teambaas Mike Krack) 

Teamharmonie ondanks prestatiedip

Ondanks de afnemende prestaties van Aston Martin in de tweede helft van 2023, waarbij het werd ingehaald door McLaren en slechts twee podiumplaatsen behaalde, bleef de harmonie binnen het team behouden. Mike Krack wees op de professionele manier waarop het team met de uitdagingen omging. "Ik ben echt blij met de manier waarop we ermee zijn omgegaan, zonder grote uitbarstingen in de media, elkaar af te kraken of tegen elkaar in te gaan." Hij benadrukte dat de samenhang van het team een bron van trots is en weerspiegelt hoe goed het team met de uitdagingen omgaat, zelfs als de resultaten niet altijd volgens plan verlopen. Met de ervaren Alonso die nog geen tekenen van vertraging vertoont, hoopt het team dat zijn contract, dat afloopt na 2024, kan worden verlengd. Krack gaf aan: "Ik hoop het echt. Ik hoop echt dat we kunnen doorgaan. Als we de dynamiek en de samenwerking die we nu hebben behouden, kunnen we voor altijd doorgaan”, zo liet Krack weten aan Motorsport.com.

Lees ook: Renovatieplannen voor GP van Barcelona bieden hoop ondanks verhuizing naar Madrid

Lees ook: Lando Norris over Verstappen: "Hij is een van de beste coureurs ooit

Lees ook: Christian Horner over prestaties Perez: "Dit moet hij beter gaan doen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden