Een frisse wind bij Visa Cash App RB

door Maikel Schramm
Alpha Tauri Brazilië 2023

Het Formule 1-team Visa Cash App RB, voorheen bekend als AlphaTauri, maakt momenteel een ingrijpende verandering door met nieuwe mensen aan het roer. Onder de frisse leiding van teambaas Laurent Mekies werden onlangs drie belangrijke nieuwe gezichten aangekondigd: Tim Goss als Chief Technical Officer (CTO), Alan Permane als racedirecteur en Guillaume Cattelani als adjunct-technisch directeur. Deze veranderingen weerspiegelen een nieuw hoofdstuk voor het team, waarbij ze hopen competitiever te worden dan vorig jaar.

Sleutelrol in technisch leiderschap

Tim Goss, voorheen technisch directeur bij de FIA en voormalig technisch directeur van McLaren, neemt de rol van Chief Technical Officer op zich. "Ik ben erg blij om me bij Visa Cash App RB aan te sluiten aan het begin van zijn nieuwe tijdperk. Het is een team met een groot gevoel van trots en erfgoed, met al enkele uitzonderlijke mensen, en ik kijk ernaar uit om samen te werken met teambaas Laurent Mekies en technisch directeur Jody Egginton," laat Goss weten aan Motorsport.com. Deze aanstelling, negen maanden na zijn vertrek bij de FIA, wordt gezien als een belangrijke zet om de technische structuur van het team te versterken. Mekies voegt toe: "Tim's komst zal ons absoluut de structuur geven die we nodig hebben om auto's te creëren die de prestaties van het team nog verder zullen verbeteren in de komende jaren. mekies

( Foto: FIA, Laurent Mekies, huidig teambaas Visa Cash App RB)

Ervaren duo versterkt Visa Cash App RB

Na een periode van rust keert Alan Permane terug in de Formule 1-wereld als de nieuwe racedirecteur van Visa Cash App RB. Met ervaring bij Alpine brengt Permane zijn professionele inzichten en competitieve geest naar het team. "Uit mijn lange ervaring weet ik hoe professioneel, gedreven en competitief de mensen binnen dit raceteam zijn, en ik kan niet wachten om te zien waar die spirit het team in de toekomst naartoe kan brengen," laat Permane weten aan Motorsport.com. Daarnaast voegt Guillaume Cattelani zich bij het team als adjunct-technisch directeur, afkomstig van Red Bull. Egginton verklaart: "Guillaume's focus op aerodynamica en voertuigdynamica zal ons in staat stellen om de auto van dit jaar te verfijnen en te ontwikkelen, en capaciteiten toe te voegen voor de toekomst, die ons hopelijk naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat wij competitiever zijn dan ooit tevoren."

 

Lees ook: Ferrari onthult naam nieuwe bolide

Lees ook: Haas somber over kansen 2024

Lees ook: Lando Norris: "Kampioenschap mogelijk vanaf 2026"

door Maikel Schramm

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden