Lando Norris: ?Kampioenschap mogelijk vanaf 2026?

door Tim Koenders
Lando Norris op podium GP Amerika

Lando Norris verwacht nog niet mee te kunnen strijden voor het kampioenschap de komende seizoenen. Vanaf 2026 liggen er volgens de Brit kansen voor elk team op de grid.

Lando Norris reed in 2023 zijn vijfde seizoen in de koningsklasse van de autosport. In zijn eerste vier jaar eindigde hij zes keer op het podium. Alleen in 2023 wist de Brit met startnummer vier al vaker op het podium te eindigen dan in zijn eerste vier jaar. In 2023 stond hij namelijk zeven keer op het podium. Een race winnen lukte de McLaren-coureur nog niet. Na een succesvol seizoen eindigde Norris als zesde in het kampioenschap. Onlangs werd duidelijk dat hij ook de komende jaren voor McLaren blijft rijden. Zijn contract is opengebroken en verlengd. Norris hoopt vele successen te boek bij McLaren maar blijft ook realistisch.

lando norris hongarije 2023

Kampioenschap nog niet mogelijk

“We zaten afgelopen jaar een aantal keer dicht bij een overwinning maar er waren ook races dat we er ver vanaf zaten. Achteraf gezien was de Red Bull natuurlijk wel de meest dominante auto in de historie van de Formule 1. We zitten heel dichtbij het winnen van een race maar strijden om het kampioenschap is nog een hele grote stap.” Dat liet de McLaren-coureur weten volgens Motorsport.com. “Als je mij nu zou vragen of ik een race kan winnen in 2024 zou ik ja zeggen. Hoe graag ik ook wil strijden om het kampioenschap de komende twee jaar denk ik dat 2026 een echte kans is, maar dat geldt voor ieder team op de grid vanwege de reglementswijzigingen.”

Lees ook: Fernando Alonso over Lance Stroll: “Zijn toewijding is indrukwekkend” 

Lees ook: De geschiedenis van het altijd competitieve Mercedes 

Lees ook: Daniel Ricciardo over jaar zonder F1: Openbaring geweest 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden