Daniel Ricciardo over jaar zonder F1: Openbaring geweest

door Olav Veenhof
Daniel Ricciardo-herboren-na-terugkomst-f1

De Formule 1-carrière van Daniel Ricciardo leek ten einde na een tegenvallende periode bij McLaren. Riccardo kwam terug en voelt zich beter dan ooit. De Australiër vertelt nu waarom zijn sabbatical uiteindelijk een "geluk bij een ongeluk" is geweest.

Daniel Ricciardo rijdt al meer dan tien jaar in de Formule 1. Na een korte periode bij HRT vervolgde de honey badger zijn carrière bij Toro Rosso. Daar maakte hij genoeg indruk om in 2014 naast viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel te rijden bij Red Bull Racing. In een indrukwekkend debuutseizoen voor het Oostenrijkse team, wist hij Vettel in dat jaar te verslaan. 

Carrière

Door de dominantie van Mercedes kon Ricciardo niet altijd vechten voor overwinningen, toch behaalde hij in zijn periode bij Red Bull 29 podiumplaatsen. Een jonge Max Verstappen zat naar eigen zeggen zijn ontwikkeling in de weg en de goedlachse Ricciardo koos ervoor een goed salaris voor Renault. Daar kon Ricciardo niet om titels vechten en ook zijn periode bij McLaren is geen succesverhaal; het einde van zijn carriere naderde na het verlaten van Mclaren. Hij zat een jaar thuis zonder F1-stoeltje.

Leren van tegenslagen

Een jaar later lijkt Ricciardo weer de oude te zijn, nadat hij halverwege het seizoen bij zijn oude team AlphaTauri instapte en een paar keer punten behaalde. De periode van rust heeft hem een andere kijk gegeven op zijn carrière en leven. "Wanneer je door een moeilijke periode gaat, kan het je natuurlijk een aantal dingen doen veranderen die je wellicht een andere kijk geven, of ervoor zorgen dat je de goede tijden meer waardeert, of begrijpt hoe je met de mindere tijden om moet gaan," laat Ricciardo weten tegenover Motorsport.com.

Geloof in zichzelf

Hij vertelt dat de lastige periodes hem sterker hebben gemaakt. "Of wanneer je in de put zit, besef je misschien wat echt belangrijk voor je is en wat niet. Dus juist door al die lastige momenten denk ik dat ik veel over mezelf heb geleerd. In het jaar zonder Formule 1 besefte ik dat ik dit nog steeds echt leuk vind, dat ik nog steeds in mezelf geloof."

 

Lees ook: McLaren is blij met inbreng nieuw personeel

Lees ook: FIA grijpt in na vermeend vals spel in Formule E

Lees ook: Osaka wil na Madrid de volgende stad worden die een F1-race organiseert

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden