FIA grijpt in na vermeend vals spel in Formule E

door Shakyra van den Heuvel
stoffel vandoorne formule E london 2022

Na afloop van het eerste Formule E-weekend was er flinke ophef over een vermeend vals spel van winnaars Porsche. Uiteindelijk is er niet ingegrepen door de FIA, maar in aanloop naar het volgende raceweekend in Saoedi-Arabië zullen ze wel gaan ingrijpen. 

In het eerste weekend wist Pascal Wehrlein de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Ondanks de duidelijke winst op de baan, duurde het nog enkele uren voordat het officieel was. De stewards hadden een onderzoek geopend naar hem en Andretti-coureur Jake Dennis. Hij rijdt ook met een Porsche aangedreven elektrische motor. Beide coureurs zouden gebruik hebben gemaakt van een zogeheten launch control. Launch control is een geavanceerd systeem dat wordt gebruikt om optimale acceleratie te bereiken bij het starten van een voertuig met een krachtige motor. In de Formule E is elke vorm van traction control verboden. Na enkele uren kwamen de stewards met het oordeel dat de uitkomst definitief was omdat er geen overtredingen van het reglement gevonden waren. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula E (@fiaformulae)

E-Prix van Saoedi-Arabië

Komend weekend is het racecircus te vinden in Saoedi-Arabië. In aanloop naar dit weekend heeft de FIA een aantal technische reglementen verduidelijkt voor de teams. Doordat het lijkt dat Porsche iets heeft gevonden in de reglementen, komen er hier nu aanpassingen voor. Voor de komende race wordt een geautomatiseerde start onmogelijk gemaakt voor de coureurs die aan de start staan van de E-Prix. Concurrenten van het team zijn blij dat er is ingegrepen. "De FIA heeft overal zicht op, dus we hebben het hele plaatje niet. Nu ze de regels hebben verduidelijkt, kunnen we erop vertrouwen dat het niet meer zal gebeuren", aldus de teambaas van Envision Racing. 

Lees ook: BREAKING: Charles Leclerc verlengt contract bij Ferrari

Lees ook: BREAKING: Alphatauri bevestigt nieuwe naam voor 2024

Lees ook: Villeneuve: "Ze mogen daar sowieso niet over klagen"

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden