BREAKING: AlphaTauri bevestigt nieuwe naam voor 2024

yuki tsunoda zaterdag singapore 2023

De afgelopen vier seizoenen reed het voormalige Toro Rosso-team onder de naam Scuderia AlphaTauri, maar vanaf vandaag moeten we wennen aan een nieuwe naam voor 2024: het Visa Cash App RB F1 Team.

De nieuwe identiteit van het zusterteam van Red Bull heeft de afgelopen maanden enige nieuwsgierigheid gewekt. Na diverse geruchten komt er vandaag eindelijk via social media een officiële bevestiging van het team uit Faenza. Hierbij heeft hoofdsponsor Visa toppositie verworven na het sluiten van een meerjarige deal met de Red Bull-familie.

Niemand zal verrast zijn door de naamsverandering. Een 'onofficiële' bevestiging kwam al enkele dagen geleden, toen de gebruikersnaam van het Instagram-profiel de naam al prijsgaf.

 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Minardi, overname Red Bull, Vettel en Gasly

De geschiedenis van Visa Cash App RB gaat terug tot 1985, toen het team van Minardi zijn debuut maakte in de Formule 1. Na verschillende eigenaren viel het doek voor Minardi in 2005 toen het team werd gekocht door Red Bull. Red Bull transformeerde het tot zijn juniorteam en wijzigde de naam naar Toro Rosso, de Italiaanse vertaling van Red Bull. Drie jaar later behaalde het team met Sebastian Vettel een historische overwinning tijdens de GP van Italië in 2008.

In 2019 onderging het team een nieuwe naamsverandering en werd het AlphaTauri, een kledingmerk verbonden met Red Bull. AlphaTauri keerde terug naar het succes in 2020, opnieuw op Monza, met winnaar Pierre Gasly.

Sinds de invoering van de nieuwe technische reglementen twee jaar terug, heeft het Italiaanse team echter terrein verloren. Visa Cash App RB heeft dus grote ambities voor aankomend seizoen en om die waar te maken heeft het de alliantie met Red Bull verder verstevigd, waarbij het zusterteam onder andere meer gebruik zal maken van onderdelen van Red Bull.

Leiderschapswisselingen na vertrek Franz Tost

Tegen het einde van het seizoen 2023 heeft het team al aanzienlijke veranderingen ondergaan, waarbij de eerste verandering het vertrek van Franz Tost betrof, die na 18 jaar de leiding overdroeg. In zijn plaats treden twee nieuwe figuren aan: Peter Bayer neemt de rol van CEO op zich, terwijl Laurent Mekies de positie van teambaas vult.

De line-up van coureurs blijft ongewijzigd, met Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. De nieuwe bolide van het Visa Cash App RB-team wordt onthuld tijdens een evenement in Las Vegas op 8 februari.

Lees ook: Krack: "Druk na mindere F1-prestaties zorgde voor zware periode Stroll"

Lees ook: BREAKING: Madrid op kalender vanaf 2026

Lees ook: Komatsu: "Nieuwe Haas past beter bij Magnussen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden