Komatsu: Nieuwe Haas past beter bij Magnussen

door Patrick Wuite
Kevin-Magnussen-Haas-2023-auto

Nieuwbakken Haas-teambaas Ayao Komatsu denkt dat de nieuwe Haas-bolide beter bij de rijstijl van Kevin Magnussen moet passen dan zijn voorganger, waarin de Deen het vaak moeilijk had. "Hij houdt van een stabiele auto bij het remmen."

Voor Kevin Magnussen was 2023 een tegenvallend jaar. Waar Haas in 2022, vooral in de eerste seizoenshelft, een competitieve auto had, was het in 2023 een kwestie van punten sprokkelen. De auto vrat bij regelmaat de banden op en presteerde vrijwel alleen goed in de kwalificaties, waarin vooral Nico Hulkenberg uitblonk. Magnussen daarentegen had het wat lastiger en pakte slechts drie punten. De auto paste niet goed bij zijn rijstijl, maar teambaas Ayao Komatsu weet nog niet of de problemen voor 2024 echt zijn opgelost.

"Opgelost is een groot woord. We hebben zeker verbeteringen doorgevoerd", vertelt de Japanse teambaas aan Motorsport.com. "Hij wil een auto hebben die stabiel is bij het aanremmen en stabiel is in de bochten. Wij doen er alles aan om hem te helpen", aldus Komatsu.

Kevin Magnussen - Haas - 2023

Lees ook: Arie Luyendyk te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Carlos Sainz Jr viert de Dakar-titel van zijn vader

Lees ook: Aston Martin: Mindere resultaten niks te maken met nieuwe fabriek

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden