Aston Martin: Mindere resultaten niks te maken met nieuwe fabriek

door Olav Veenhof
Foto Mike Crack

De mindere resultaten van Aston Martin in de tweede seizoenshelft hebben niks te maken met het bouwen van de nieuwe fabriek. Teambaas bij Aston Martin Mike Crack, laat weten dat het geen excuus mag zijn voor de mindere resultaten.

Na de overname door een groep onder leiding van Lawrence Stroll in 2018, kreeg Aston Martin wat meer financiële ruimte. Hierdoor kon het team verhuizen van de te kleine oude locatie naar een nieuw, op maat gemaakt gebouw in de buurt van Silverstone. Intussen beleefde het Britse team de beste seizoensstart sinds het werd opgericht in de vroege negentiger jaren. Fernando Alonso was de belangrijkste concurrent van Red Bull en behaalde zes podiumplaatsen in de eerste acht races.

Opvallend keerpunt

De ontwikkeling van de AMR23 verliep helaas minder succesvol in vergelijking met die van de concurrentie. Langzaam maar zeker verloor het team van Mike Crack terrein. Tegen het einde van het jaar bevonden Fernando Alonso en teamgenoot Lance Stroll zich regelmatig achteraan het veld, ver achter concurrenten zoals Mercedes, Ferrari en McLaren. 

Snel bergafwaarts

Voor een team met ambiteuze mensen als Lawrence Stroll en Fernando Alonso was de terugval een doorn in het oog. Ook teambaas Mike Crack kon de prestaties niet ombuigen. "Aan het begin van het jaar, toen we deze goede resultaten behaalden, stak ik altijd mijn vinger op en zei: 'We zullen zwaardere tijden doormaken'. En die kwamen, helaas, veel sneller dan we hadden gewild", vertelde Krack in een interview met Motorsport.com.

Geen excuus

Er werd gesuggereerd dat de grootschalige infrastructuurveranderingen voor afleiding zorgden. De Luxemburger gebruikt dit niet als excuus. "Ik ben niet het type dat naar excuses zoekt", zei hij. "We wisten van tevoren dat we zouden verhuizen en alls gingen uitbreiden. Dus als je dat van tevoren weet, kun dingen plannen en je zou het niet als excuus moeten gebruiken, dat is te makkelijk."

 

Lees ook: Mercedes: Zusterteam heeft weinig voordelen

Lees ook: Ayao Komatsu: “Geen tijd te verliezen”

Lees ook: Zhou Guanyu vertrouwt op betere prestaties van Sauber in 2024

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden