Alonso over vertrekkans van Verstappen bij Red Bull: "Nul kans"

Alonso 2024 Jeddah

Ondanks de vele geruchten dat Verstappen een overstap zou maken naar een ander team, is Fernando Alonso ervan overtuigd dat hij gewoon bij Red Bull blijft rijden. Volgens verschillende bronnen zou Verstappen na dit F1-seizoen de overstap maken naar Aston Martin of Mercedes. 

Nadat Verstappen zijn eerste wereldkampioenschap haalde bij het team van Red Bull, heeft hij gelijk een nieuw contract getekend dat tot het einde van 2028 loopt. Toch zijn er sinds het begin van dit seizoen een aantal geruchten op gang gekomen die zeggen dat hij aan het einde van dit seizoen wel eens de oversteek zou kunnen maken naar een ander team. Een team zoals Mercedes zou Verstappen heel graag in hun team willen hebben. Ook het team van Aston Martin zou grote interesse hebben in de drievoudige wereldkampioen. Vanaf 2026 zal Aston Martin gaan rijden met de motoren van Honda en Verstappen heeft al vaker laten weten dat hij tevreden is met het werk van de Japanners. 

Tijdens de mediadag in Japan krijgt Alonso meerdere keren de vraag of hij zelf al een besluit heeft gemaakt over zijn toekomst. Hij geeft aan dat hij aankomende zomer graag een beslissing zou willen maken. Daarna vragen ze hem of het een invloed op zijn besluit zou kunnen zijn als Verstappen weg zou gaan bij Red Bull. "Natuurlijk, als Max Red Bull zou verlaten, zou dat misschien invloed hebben. Maar ik denk dat er nul kans is dat dat gebeurt. Dus dat is iets waar ik niet te veel aan denk. Ik concentreer me ook gewoon liever op mezelf", aldus de Spanjaard tijdens de persconferentie. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

"Ik voel me goed"

Sinds dat Fernando Alonso heeft getekend bij Aston Martin, heeft hij het naar zijn bij het team. Hij heeft al meerdere podiumplaatsen behaald. "Ik ben heel tevreden. Vorig jaar was ik daar erg over te spreken en dat ben ik nu nog steeds. Ik voel me goed bij dit team." In vergelijking met vorig seizoen wisten ze nog geen podiumplaatsen te behalen. Alonso erkent dat hij graag een aantal plaatsen naar voren zou willen staan. "We zitten nu min of meer in dezelfde situatie als waarin we eind vorig jaar zaten; we zijn het vijfde team. Maar we hebben dit jaar een iets agressiever plan om de auto te ontwikkelen, een plan dat meer in lijn is met hoe de topteams werken. Het doet me goed om dat te zien.”

Lees ook: Toto Wolff is toch aanwezig bij de Grand Prix in Japan

Lees ook: Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

Lees ook: Lando Norris: "Red Bull blijft minstens tot 2026 dominant"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden