Lando Norris: ''Red Bull blijft minstens tot 2026 dominant''

door Amber Buwalda
mclaren red bull 2023

Lando Norris denkt dat de Formule 1 geen grote verrassingen zal zien wat betreft de dominantie van Red Bull voordat het motorreglement in 2026 wordt gewijzigd. De McLaren-coureur is van mening dat het team van Red Bull tot die tijd altijd een voordeel zal hebben ten opzichte van andere teams op de grid.

''Ik denk dat we tot 2026 moeten wachten voordat er echt dingen gaan veranderen,'' verzucht Lando Norris tegenover Motorsport.com. ''Vanaf 2026 kunnen er voor elk team veel dingen gaan veranderen, daar spelen de nieuwe motoren een grote rol in. Dat kan voor een opschudding gaan zorgen'', denkt Norris. Vanaf 2026 worden er een aantal dingen gewijzigd in de Formule 1 en zal de sport overstappen op andere reglementen en motoren. Ook zal de zogeheten 'override-modus' geïntroduceerd worden.

'Verschil tussen auto's is te groot'

Het verschil in krachtbronnen is momenteel niet het grootste probleem, denkt Norris. ''Er zit op dit moment geen megagroot verschil tussen de krachtbronnen van de teams, maar eerder tussen de auto's als geheel. Ik verwacht dat Red Bull als team altijd een voordeel zal hebben omdat ze voorop blijven lopen.'' De Brit hoopt stiekem dat de dominantie van Red Bull op een gegeven moment af zal nemen, al zal dat niet snel gebeuren. ''Red Bull is in veel opzichten zo slim dat ze altijd een voordeel zullen hebben als ze hetzelfde doen als andere teams. Je hoopt bijna dat ze op een gegeven moment niet meer met goede ideeën kunnen komen'', deelt Norris met Motorsport.com.

red bull mclaren

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Geen uitdaging voor Red Bull

Hoewel het team van McLaren volgens Norris in het afgelopen jaar een grote inhaalslag heeft gemaakt, waren de ontwikkelingen niet genoeg om te kunnen tippen aan Red Bull. ''De afgelopen twaalf maanden zijn wij het team geweest dat zich het meest heeft ontwikkeld. Ik denk dat we heel blij kunnen zijn met het werk dat we verricht hebben, maar het is niet genoeg en niet dichtbij genoeg om Red Bull uit te kunnen dagen.''

Lees ook: Norris en Leclerc over Carlos Sainz: ''Gaat volgend jaar veel kansen krijgen''

Lees ook: Vettel terug in Formule 1? "Ik heb nog steeds plannen"

Lees ook: Formule 1 gaat vanaf 2026 gebruik maken van 'override-modus'

door Amber Buwalda

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden