Vettel terug in Formule 1? "Ik heb nog steeds plannen"

Vettel India 2013

Sebastian Vettel is nog niet helemaal klaar met de Formule 1. In gesprek met het Duitse RTL laat hij weten dat hij nog een aantal plannen heeft voor de F1 en wellicht al voor dit jaar. 

Silly Season is dit seizoen al vroeg begonnen. Na de bekendmaking dat Lewis Hamilton in 2025 voor Ferrari gaat rijden wordt er vol op gespeculeerd waar Carlos Sainz naartoe gaat en wie er voor Mercedes gaat rijden. Sainz is niet de enige zonder contract, naast hem zijn er twaalf andere rijders die nog niet officieel een zitje hebben voor 2025. Daarnaast rommelt het bij Red Bull en is de toekomst van Max Verstappen bij het Oostenrijkse renstal ook niet meer zeker. Viervoudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel wordt ook weer naar voren gehaald, wellicht als vervanger van Hamilton bij Mercedes? Vettel gaf eerder al aan dat de deur terug naar de F1 sowieso niet potdicht zit. 

Na de test met de Porsche 963 op het circuit van Aragon lijkt er een mogelijke terugkeer van Vettel in de autosport te komen. Voor de 24 uur van Le Mans is er nog plek voor de voormalig F1-coureur, maar een Mercedes-zitje voor 2025 is ook een optie. Vettel heeft al toegegeven dat er contact is geweest met Mercedes-teambaas Toto Wolff, alleen werd niet duidelijk of dat echt over het Mercedes-zitje ging. Een terugkeer in de autosport en de Formule 1 specifiek, is volgens hem vooral een familiekwestie. "Soms is het alsof een kind zegt: 'Papa, doe dat niet. Dan ben je zo lang weg'", zegt Vettel tegenover de Duitse RTL. "Ik heb echt genoten van de afgelopen anderhalf jaar met de kinderen en hopelijk hebben zij er ook van genoten. Het speelt uiteraard in je hoofd en je denkt erover na. Maar het gaat dan om 24 races en ik weet van mijn tijd [in de F1] hoe ik het allemaal wil plannen en weet hoeveel er bij komt kijken. Het gaat dan om zo veel meer dan alleen die 24 races."

 

Vettel in gesprek Porsche

Foto: Porsche Penske Motorsport

 

Plannen binnen F1

"Ik heb nog steeds plannen, hopelijk binnen de Formule 1 en dit jaar nog", aldus Vettel. De 36-jarige Duitser deelt verder geen details over die plannen. "Het valt nog te bezien of dat gaat gebeuren. Dat is ook een reden dat ik met Toto heb gesproken, naast anderen. Natuurlijk hebben we het ook gehad over de situatie bij Mercedes, maar niet specifiek over het overnemen van het zitje." De viervoudig F1-wereldkampioen nam aan het eind van het seizoen in 2022 afcheid van de Formule 1. Inmiddels kent Vettel de voor- en nadelen van niet in de F1 rijden. "Natuurlijk mis ik bepaalde dingen", geeft hij toe. "Maar er zijn ook zaken die ik niet mis. Ik heb toen al gezegd dat ik niet wist of ik een punt zou bereiken dat ik zou zeggen dat ik terug wil keren. Op dit moment heb ik dat punt nog niet bereikt. Maar ik kan het nog steeds niet uitsluiten. Wie weet wat de toekomst brengt."

 

Lees ook: Formule 1 gaat vanaf 2026 gebruik maken van 'override-modus'

Lees ook: Fréderic Vasseur: "Laten ons niet meeslepen door 1-2-finish"

Lees ook: Toto Wolff: "Vasseur verdient succes bij Ferrari"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden